Hunedoara: Pensiunile din ţară câştigă pariul cu criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedorenii aleg să-şi petreacă Revelionul şi Crăciunul la pensiuni, în detrimentul ieşirilor în afara ţării. Cu o lună înainte de sfârşitul anului, gradul de ocupare al pensiunilor agroturistice din judeţ este de aproximativ 60 la sută.

Chiar dacă e criză, hunedorenii se gândesc la o petrecere de Revelion făcută în mijlocul naturii, la o pensiune agroturistică, mai ales că preţurile sunt acceptabile în comparaţie cu o ieşire în afara ţării sau cu un Revelion pe Valea Prahovei. Acest lucru este confirmat de cabanierii care susţin că, la această dată,  gradul de ocupare al pensiunilor este de aproape 60 la sută.
În plus, aceştia speră ca, în final, locurile libere să fie ocupate în întregime.  „Preţurile sunt la fel ca şi anul trecut. Un sejur de cinci zile la o pensiune din judeţ costă între 100 şi 250 de euro de persoană. Oamenii sunt încântaţi de deplasările cu sania trasă de cai şi de petrecerea făcută la foc de tabără”, a spus Iosif Cornea, cabanier în zona Râuşor.

Pensiunile sunt aproape pline
Şi în Parâng, turiştii au început să-şi facă rezervări pentru Revelion şi Crăciun. „Preţurile au rămas la fel ca şi anul trecut şi sunt cuprinse între 900 şi 1.400 de lei. Pachetul cuprinde cazare, demipensiune şi masa festivă de Revelion, cu băuturile incluse în acest preţ”, a explicat Marcel Bota, administratorul unei pensiuni. Şi la Straja s-au epuizat 70 la sută dintre locurile din pensiuni, iar preţurile sunt cuprinse între 900 şi 1.200 de lei. Cabanierii hunedoreni cred că în maximum două săptămâni, toate locurile vor fi ocupate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite