Pensionarii s-au înghesuit pentru a prinde loc pe lista beneficiarilor de bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii au aşteptat ore în şit în faţa Casei de Pensii Hunedoara.
Pensionarii au aşteptat ore în şit în faţa Casei de Pensii Hunedoara.

Regulile prin care asistaţii primesc biletele subvenţionate au fost schimbate, însă nici aşa nu au putut fi evitate incidentele. Peste 200 de oameni au aşteptat astăzi, în faţa sediului Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, pentru a se înscrie pe listele care le-ar putea asigura un bilet subvenţionat pentru tratament într-una din cele peste 30 de staţiuni din ţară.

De la orele dimineţii, până după-amiază, pensionarii aproape că s-au călcat în picioare pentru a prinde loc cât mai aproape de intrarea în instituţie. Incidentele nu au întârziat să apară. Uneia dintre vârstice i s-a făcut rău, după mai multe ore petrecute aşteptându-şi în frig rândul la înscrierea pe lista “privilegiaţilor”. Femeia a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de paramedici. “Iniţial, ştiam că aceste liste vor fi întocmite din data de 15 decembrie. Am aflat întâmplător că înscrierile se pot face de astăzi şi am venit aici. La fel au făcut-o şi alţi pensionari, iar angajaţii Casei de Pensii au fost luaţi pe nepregătite”, a declarat Marian Artimoiu, unul dintre vârstnicii aflaţi la coadă. 

Criteriile de acordare a biletelor au fost schimbate
Potrivit managerului Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, Ionel Ciobanu, biletele în staţiunile de tratament destinate pensionarilor vor fi acordate în funcţie de alte criterii decât cele de până acum, respectiv „primul venit, primul servit”. Vor conta valoarea pensiei şi nevoia de tratament. „Angajaţii instituţiei noastre i-au informat pe pensionari despre acest lucru, dar ei preferă să stea la coadă şi să se înscrie pe liste. Mai mult, la această dată, nu se cunoaşte care este numărul de bilete care va fi repartizat anul viitor judeţului Hunedoara”, a precizat Ionel Ciobanu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite