UPDATE: Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca pedofilul care racola copii din Valea Jiului, pe care îi abuza, să rămână după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Dorday. Foto: D.Guţă
Paul Dorday. Foto: D.Guţă

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat recursurile înaintat în dosarul Paul Dorday, faţă de soluţia Tribunalului Hunedoara de a înlocui măsura arestării preventive pentru englez, cu obligarea acestuia de a nu părăsi localitatea. Paul Dorday este judecat pentru pedofilie şi pornografie infantilă.

UPDATE Ora 7:30 Magistraţii au decis: Dorday rămâne în arest preventiv

"Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul  formulat de D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Hunedoara împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 6 decembrie 2010, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive pentru Paul Dorday cu măsura preventivă a obligării acestuia de a nu părăsi localitatea Deva. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă astfel încât inculpatul va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv",a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Paul Dorday a fost trimis în judecată în data de 26 noiembrie 2009 la Judecătoria Petroşani iar în data de 07 mai 2010 a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea în principal a infracţiunii de act sexual cu un minor. Pe rolul Tribunalului Hunedoara se află judecarea apelului declarat de Paul Dorday, împotriva sentinţei Judecătoriei Petroşani.

Paul Dorday a fost înfăţişat în această dimineaţă instanţei din Alba Iulia.
„Atât el, cât şi procurorii DIICOT au declarat recurs la decizia instanţei hunedorene, iar în cursul zilei de astăzi Curtea de Apel va da o soluţie în dosar”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

9 decembrie, ora 11.00:

Britanicul judecat de Tribunalul Hunedoara pentru molestarea sexuală a mai multor minori din Valea Jiului a fost nemulţumit de soluţia dată de magistraţi, prin care este pus în libertate sub control judiciar cu condiţia să nu părăsească municipiul Deva. El îşi să obţină judecarea în libertate cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

Paul Dorday a fost arestat în luna septembrie a anului trecut, după ce a fost prins în flagrant în timp ce abuza doi minori. Asupra lui a fost găsit un suport informatic pe care erau stocate sute de fotografii pe care acesta li le-a făcut copiilor pe care îi supunea la perversiuni.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite