Pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru Serghei Gorbunov, basarabeanul cercetat în trecut pentru un dublu asasinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serghei Gorbunov (31 de ani) a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru tâlhărirea unui om de afaceri din Deva. Gorbunov va avea de executat 16 ani de închisoare, după ce i-a fost contopită pedeapsa cu alte două condamnări mai vechi, pentru tentativă de omor calificat.

Magistraţii Judecătoriei Deva l-au condamnat astăzi, pe Serghei Gorbunov, la o pedeapsă totală de 16 ani de închisoare. Cetăţeanul moldovean născut la Chişinău, cu 11 clase, care a ajuns ilegal în România, a primit 13 ani de închisoare pentru jefuirea în 2005 a unui om de afaceri din Deva, Sorin Dumitreasă.

El va trebui să îi plătească acestuia 50.000 de lei drept desăgubiri materiale şi 8.000 de lei daune morale.

„La pedeapsa de 13 ani de închisoare se adaugă alţi trei ani de închisoare ca urmare a contopirii cu condamnările pe care Gorbunov le-a primit în trecut, date de magistraţii Tribunalului Constanţa şi ai Tribunalului Braşov, pentru comiterea unor tentative de omor. Acesta va avea de executat, în final, 16 ani de închisoare”, a precizat judecătorul Cornelia Filimon, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva.

După executarea pedepsei, Gorbunov va fi expulzat în Republica Moldova.

Magistraţii au dispus, totodată, confiscarea a două arme de foc şi a două arme albe, descoperite asupra lui Gorbunov: un pistol Baikal, un pistol Makarov, un levier metalic şi un box metalic. Gorbunov va avea de plătit şi aproximativ 10.000 de lei, drept cheltuieli de judecată.

Potrivit rechizitoriului din dosarul aflat pe rolul instanţei devene, Serghei Gorbunov este acuzat că, în data de 8 aprilie 2003, împreună cu un complice, l-a jefuit pe Sorin Dumitreasă, patronul unei case de schimb valutar din Deva.

Cei doi l-ar fi aşteptat pe devean în scara blocului în care acesta locuia. Din rechizitoriu rezultă că Gorbunov l-a lovit pe Dumitreasă în cap cu un levier, după care i-a luat borseta în care se aflau aproape 70.000 de lei şi a fugit. Dumitreasă a ripostat, luptându-se cu jefuitorii. Pe Gorbunov l-ar fi aruncat prin geamul de la uşa de intrare în bloc, dar acesta a reuşit să scape. Patronul casei de schimb valutar a fugit după el şi a reuşit să îl ajungă din urmă într-o parcare din apropierea blocului, dar, din pricina loviturilor primite în cap, nu a mai reuşit să-l imobilizeze. 

Gorbunov a fost cercetat şi în cazul dublului asasinat comis la Braşov, la începutul anului 2009, în urma căruia doi angajaţi ai unei case de schimb valutar au fost împuşcaţi mortal şi al treilea a fost rănit grav, de jefuitori.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite