Hunedoara: Patrupedele de salon nu au simţit criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Patrupedele de salon nu au simţit criza
Hunedoara: Patrupedele de salon nu au simţit criza

Maidanezii au ajuns, pe lângă câinii de rasă, prezenţe obişnuite în saloanele de înfrumuseţare şi îngrijire canină din judeţ.

CITEŞTE ŞI:


În Hunedoara, în ciuda îngrijorării colective faţă de numărul mare de câini fără stăpân care hălăduie pe străzi, o bună parte dintre maidanezi se pot considera privilegiaţi ai sorţii. „Câinii blocului” sau „ai cartierului” au parte de un tratament special. „Nu este chiar ca un membru al familiei, dar ţin la el. În fiecare dimineaţă şi seară îi aduc mâncare, iar când plec cu maşina aleargă în urma mea câteva sute de metri”, povesteşte Aurel Ilie despre „Ţonţi”, un maidanez care păzeşte câteva scări de bloc din cartierul Micro V al Hunedoarei.

Hrăniţi regeşte

În cartierul OM, aflat în cealaltă parte a oraşului, celor doi metişi care se odihnesc într-o scară de bloc le este pregătit în fiecare dimineaţă un meniu special. „Câinii nu mănâncă orice. Le fierb pulpele sau aripile de pui pe care li le aduc, altfel, abia dacă se ating de mâncare. Nici boabe nu prea mănâncă”, spune Ioana Mariş, o pensionară iubitoare de animale. În centru municipiului Hunedoara, alţi câini comunitari au prins loc pe lângă mesele teraselor şi ale unor pizzerii, fiind clienţi permanenţi ai acestor stabilimente. Pentru a-i fideliza, patronii le-au construit cuşti în spatele bloculurilor unde se află localurile.

Câinii de salon, răsfăţaţi pe bani grei
Angajaţii unei frizerii canine din Deva spun că, deseori, masa pe care câinii au parte de un tratament special a fost rezervată maidanezilor. Totuşi, cei mai răsfăţaţi câini rămân exemplarele de rasă.

image
image


„Mulţi deveni sunt dispuşi să cheltuie lunar şi până la un salariu minim pentru ferchezuiala câinilor pe care îi îngrijesc. Stăpânii le plătesc tunsul şi descâlcitul părului, le cumpără hăinuţe şi accesorii, le fac pedichiura şi igiena, le iau zgărzi cu numele patrupedului încrustat cu quartz şi jucării”, a explicat Traian, patronul unui salon de înfrumuseţare canină din Deva. Cel mai ieftin tuns pentru un câine este de 35 de lei, iar preţul creşte în funcţie de talia animalului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite