Patru tineri au fost arestaţi preventiv după ce au spart mai multe maşini şi apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri din municipiul Hunedoara, cu vârste cuprinse între 17 şi 27 de ani, au fost arestaţi pentru furt calificat după ce au comis mai multe spargeri de autoturisme, locuinţe şi magazine. Întrucât unul dintre ei este minor, a primit doar 19 de zile de închisoare, nu 29 ca ceilalţi.

Ultima lovitură a tinerilor a avut loc în urmă cu trei zile.

Poliţia a fost sesizată prin 112 că persoane necunoscute au intrat prin efracţie într-un chioşc situat în autogara din localitate, de unde au sustras mai multe bunuri. Hoţii au fost identificaţi în scurt timp, doi dintre ei având antecedente penale.

În urma verificărilor s-a stabilit că, pe parcursul anilor 2010-2011, aceştia au semnat mai multe furturi din societăţi comerciale, autoturisme şi locuinţe private, creând un prejudiciu total de peste  8.300 lei.

Un alt magazin pe care l-au atacat, înaintea celui din autogară, a fost spart cu ajutorul unei dălţi, cu care au forţat o fereastră. Tinerii au implicat în furt chiar şi un copil de nouă ani, care a stat de pază.

Au luat cu ei bani şi mai multe pachete de ţigări, prejudiciul de peste 4.200 de lei fiind recuperat doar parţial.

Faţă de trei dintre învinuiţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, Judecătoria Hunedoara a emis pe numele suspecţilor majori mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar pe numele suspectului minor de 17 ani s-a emis mandat de arestare preventivă pentru 19 zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă între trei şi 15 ani de închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite