Patru miniștri fac echipă și caută o soluție pentru salvarea capitalei regilor daci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După vizita premierului Emil Boc la Sarmizegetusa Regia, Guvernul a luat primele măsuri în vederea protecţiei şi punerii în valoare a cetăţilor din Munţii Orăştiei.În principiu, o comisie intreministerială va stabili un plan de măsuri pentru relansarea turismului în zonă

Deocamdată pe hârtie, Executivul a decis înfiinţarea unui comitet interministerial care să identifice formula juridică de includere a acestor cetăţi, într-o zonă de administrare specială, după modelul Deltei Dunării. Din comitet vor face parte ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, cel al Administraţiei şi Internelor (MAI), al Justiţiei şi al Mediului. Această structură va reglementa situaţia juridică a proprietăţilor care vor fi incluse în respectiva zonă şi va pregăti un proiect european care să vizeze reabilitarea cetăţilor dacice şi includerea lor în circuitul turistic. „Mă bucur că la două zile de la vizita premierului la cetăţile dacice, avem un semnal ferm că lucrurile se mişcă pentru Sarmizegetusa Regia. Am reuşit, în urma demersurilor întreprinse, să avem în această zonă pentru prima dată un demnitar de rang înalt, iar argumentele noastre au fost de natură să determine o acţiune rapidă. Sunt încrezător că prin identificarea unei formule juridice optime, se va crea cadrul legal care să permită reabilitarea, continuarea cercetărilor şi punerea în valoare a adevăratului potenţial al acestei zone” a declarat Attila Dezsi, prefectul judeţului Hunedoara.
De asemenea, Guvernul şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile locale pentru reabilitarea infrastructurii de acces către cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, având în vedere faptul că premierul a criticat marţi starea în care se află drumul spre Sarmizegetusa Regia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite