Patru milioane de euro investite la Orăștie, într-o fabrică de sortare a deșeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de la Orăștie va fi funcțională începând de luna viitoare
Fabrica de la Orăștie va fi funcțională începând de luna viitoare

O societate româno-irlandeză a investit patru milioane de euro în singura fabrică  specializată în sortarea şi reciclarea deşeurilor nepericuloase din Vestul României. Peste 100 de hunedoreni vor fi angajați începând din octombrie


Compania Green Waste Management (GWM), specializată în sortarea şi reciclarea deşeurilor nepericuloase, atât domestice, cât şi comerciale, va finaliza, în această lună, lucrările de construcţie a fabricii de sortare a deşeurilor din Orăştie, judeţul Hunedoara.

 Fabrica este cea mai mare investiţie cu profil ecologic din zonă, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro şi va asigura 125 de noi locuri de muncă. Suprafaţa totală a terenului pe care se desfăşoară activitatea fabricii şi activitatea logistică este de 23.500 mp. Capacitatea de prelucrare a fabricii se ridică la 200.000 de tone anual, procesul de prelucrare depinzând însă de cantitatea de materii prime colectate. Conducerea GWM se aşteaptă ca, până în octombrie 2012, fabrica să ajungă la capacitatea maximă de prelucrare şi sortare a deşeurilor, pentru început urmând a se atinge o capacitate de 100.000 de tone anual.

 Materia primă va fi furnizată de către firmele colectoare de salubritate din Orăştie, Hunedoara şi oraşele învecinate. Sortarea deşeurilor se va face atât manual, cât şi cu ajutorul unei linii tehnologice performante în valoare de aproximativ un milion de euro, adusă din Olanda şi Irlanda. Produsele sortate vor merge la export. „Am ales România datorită poziţionării strategice în Europa. În viziunea GWM, managementul deşeurilor reprezintă o industrie dinamică, în plină dezvoltare pe plan internaţional, cu un potenţial imens, atât în ceea ce priveşte protecţia mediului, cât şi din punct de vedere comercial. De asemenea, GWM consideră această industrie ca fiind o nouă resursă pe piaţa locurilor de muncă pentru români.  Suntem siguri de succesul nostru, suntem înconjuraţi de o echipă profesionistă, motivată, ceea ce va asigura calitatea activităţii noastre”, a declarat Francis O’Reilly, CEO al GWM.  Acţionariatul companiei GWM este mixt româno-irlandez, iar executivul businessului este predominant românesc. Investitorii irlandezi au considerat, încă de la inceput, că pentru a asigura succesul businessului este foarte importantă implicarea şi colaborarea cu specialişti români din diferite domenii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite