Povestea milionarului de top Alin Popa, patronul Edy Spedition, mort într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul firmei Edy Spedition, Alin Popa, a murit într-un accident, notează RTV, la doar 41 de ani. Edy Spedition este cea mai mare firmă de transport marfă din ţară.

Alin Popa avea 41 de ani, locuia în Timişoara şi a lăsat în urmă un băiat de 19 ani. Popa a intrat în afaceri la vârsta de 20 de ani, la început firma sa având doar câteva camioane. În timp, a reuşit să-şi extindă afacerea, ajungând să deţină cea mai mare firmă de transport marfă din România.

Cu o avere estimată la 20-21 de milioane de euro, hunedoreanul Alin Popa ocupa poziția 230 în topul Forbes al celor mai bogați 500 de români. Anul acesta s-au împlinit 21 de ani de la înfiinţarea grupului Edy, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de transporturi rutiere de marfă din România. Un business pornit de la zero - un exemplu de model de succes pentru tinerii antreprenori - şi care a ajuns în două decenii de activitate la afaceri de 520 milioane de lei şi o flotă de peste 1.100 de camioane.

După cum el însuşi povestea într-un interviu pentru Forbes, Alin Popa s-a lansat în afacere pornind de la zero - se întâmpla la începutul anilor 1990, când făcea primele transporturi de mărfuri cu ajutorul a câteva camioane second-hand. A avut şi noroc, pentru că a reuşit repede să prindă clienţi de top. Astfel, în 1993 a fost semnat un contract de distribuţie cu Coca-Cola, care demara atunci operaţiunile în zona de vest a României. Trei ani mai târziu, compania pătrundea pe un nou segment: transporturi internaţionale, conturându-se imaginea grupului prin înfiinţarea Edy International Spedition.

Tot în această perioadă au debutat colaborările cu mai multe companii multinaţionale. Un moment important în istoria grupului a fost anul 2005, care a reprezentat un adevărat „boom" pentru afacerile Edy, afirma, la acea vreme, Popa. Practic, a fost dublată flota companiei până la 530 de camioane. În următorul an au fost înfiinţate noi companii: Edy Logistics, Edy Distribution şi Edy Invest. A urmat apoi deschiderea a două centre logistice şi două service-uri pentru camioane.

Edy are, în prezent, 1.500 de angajaţi şi o flotă de 1.000 de camioane. Pe lista clienţilor se numără companii renumite precum Coca-Cola, Volvo, Draxlmaier sau Ursus.

Angajaţii firmei de transport se află în stare de şoc, la aflarea tragicei veşti. „Era un om bun, un om extraordinar. Avea un băiat de 19 ani. Nu avem deocamdată mai multe detalii, vestea ne-a lăsat fără cuvinte“, a spus Mircea Ţiplea, din partea Edy Spedition.

Transportatorul Anului 2011 în România

Edy International Spedition a câştigat, anul trecut, premiul „Transportatorul Anului 2011 în România", în cadrul competiţiei naţionale destinate industriei de specialitate. Obţinerea acestei distincţii pentru a doua oară a fost extrem de importantă pentru Alin Popa, aceasta aducând recunoaşterea efoturilor depuse atât de el, cât şi de companie pentru a deveni un lider în domeniul transporturilor.

În cadrul aceluiaşi concurs, Edy Spedition a câştigat anul trecut şi Premiului de Popularitate, ca urmare a obţinerii celui mai mare număr de voturi din partea publicului.

Pasiunea lui Popa: zborul

Cea mai mare pasiune a lui Alin Popa a fost zborul. De altfel, şeful Edy Spedition obţinuse recent şi brevetul de pilot pentru avioane ultrauşoare, fiind şi proprietarul unui aparat ULM.

Citeşte aici ultimul interviu acordat de Alin Popa pentru revista Forbes România

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite