Patroni amendaţi cu zeci de mii de lei de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul furase schela din curtea unei case de pe strada Gheorghe Doja. Foto arhivă
Tânărul furase schela din curtea unei case de pe strada Gheorghe Doja. Foto arhivă

Circa 30 de firme de construcţii din judeţul Hunedoara s-au ales, în această lună, cu amenzi în valoare de zeci de mii de lei. Societăţile comerciale au fost puse la plată din cauză că nu au respectat regulile de sănătate şi securitate în muncă, punând viaţa muncitorilor în pericol.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de inspectorii de muncă atinge suma de 32.000 de lei.

Cea mai mare amendă, de 7.000 de lei, i-a revenit unei firme care executa lucrări la înălţime fără ca schelele să aibă balustrade de protecţie pentru muncitori. “Alte două firme au fost sancţionate cu sume aproape similare pentru că muncitorii nu făcuseră  controalele medicale periodice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Gabriel Istrate.

Controalele efectuate de ITM s-au concretizat în 38 de sancţiuni, dintre care cinci amenzi şi 33 de avertismente. Au fost verificaţi peste 800 de salariaţi. Pe lista neregulilor întâlnite s-au numărat, de asemenea, instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor, absenţa unor planuri de prevenire şi protecţie, precum şi cazuri în care muncitorii nu purtau echipamentele de protecţie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite