MUNCĂ LA NEGRU: Patron bun de închisoare din cauza a şapte muncitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hunedorean din Valea Jiului riscă să ajungă după gratii după ce la firma sa au fost găsiţi şapte muncitori care lucrau la negru. Oamenii munceau în domeniul construcţiilor, la consolidarea unei clădiri din Petroşani.

Controalele declanşate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara la începutul acestei săptămâni s-au lăsat, de asemenea, cu amenzi, societatea în cauză fiind sancţionată cu 10.000 de lei pentru nereguli privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Cele şapte persoane îşi desfăşurau activitatea la consolidarea unei clădiri din Petroşani, fără a avea forme legale de angajare. Conform noilor reglementări în domeniu, primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără întocmirea unui contract individual de muncă se sancţionează cu închisoare de la unu la doi ani sau cu amendă penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate.

Inspectorii de muncă au verificat, în această săptămână, 13 societăţi din judeţ.

Au fost depistate 86 de nereguli pentru care s-au dat 32 de amenzi, cu o valoare totală de 12.000 de lei.

Acţiunile de control vor continua şi vor avea ca scop depistarea cazurilor de muncă fără forme legale şi supravegherea respectării reglemetărilor de securitate şi sănătate în muncă de către toţi angajatorii”, a adăugat Sorin Istrate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite