Paște cu prețuri de coșmar la carnea de miel. Primii ciobani veniți în piață afișează 28 de lei prețul unui kilogram

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii miei scoși la vânzare în piața agroalimentară din Deva au băgat spaima în potențialii clienți. Prețul de 28 de lei pentru un kilogram de carne i-a făcut pe unii să se gândească să taie de pe listă tradiționalul miel de Paște

Ciobanii invocă costuri suplimentare avute cu întreținerea oilor și mielor cauzate de iarna lungă ceea ce a impus o furajare suplimentară. "Suntem dispuși să mai lăsăm din preț. E ca la piață. Prețul e negociabil. Dar de aici pornim. De la 28 de lei pentru un kilogram", explică o ciobăniță. În piața agroalimentară din Deva doar cinci ciobani își expun deocamdată marfa. "Avem preg[tií pentru sacrificare 100 de miei. Să vedem cum merge piața. Așa e la început, luimea nu se prea înghesuie. Dar până la urmă vor cumpăra", explică Florica Demian, ciobăniță de la Hărțăgani. Clienii se uită, mormăie în barbă și pleacă. "Am vrut să văd cât de scump e mielul. Prețul mi se pare exagerat. Dacă nu scade, pe mine m-a pierdut de client" spune Mihai Gruia din Deva.
Reprezentanţii DSVSA Hunedoara precizeză că atât în centrele de sacrificare, pieţe agroalimentare sau supermarket-uri vor face controale asupra calităţii şi normelor de conservare şi comercializare ale cărnii. „Preconizăm că până la Paşte, în judeţ vor fi sacrificaţi circa 30.000 de miei, cam tot atâţia ca şi anul trecut, dar suficient pentru a acoperi cererea de pe piaţă. Pentru a veni în întâmpinarea populaţiei, de mâine (n.red. astăzi) vor funcţiona 11 centre de sacrificare a mieilor, poziţionate în întreg judeţul. Activitatea va fi supravegheată de medici veterinari, care vor răspunde de calitatea cărnii livrate către populaţie” a declarat dr. Marius Lăzărescu, directorul DSVSA Hunedoara. În ceea ce priveşte preţul cărnii, acesta va fi „reglat” în următoarele două-trei zile în funcţie de cantitatea care va intra pe piaţă. Dacă la sfârşitul săptămânii trecute, în pieţele din municipiile Hunedoara şi Deva, un kg de carne de miel se vindea cu 24, respectiv 28 de lei, în următoarele zile, acesta va oscila între 23 şi 24 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite