Primele victime pe pârtiile din Straja: snowboarderi trimişi la spital cu fracturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile s-au dovedit a fi înşelătoare pentru unii snowboarderi. Arhivă. D.G.
Pârtiile s-au dovedit a fi înşelătoare pentru unii snowboarderi. Arhivă. D.G.

Salvamontiştii din Straja au fost solicitaţi la maximum. Astăzi,  aproximativ 3.000 de turişti au urcat la schi în staţiune. A fost cea mai mare afluenţă de vizitatori înregistrată în Straja de la începutul sezonului şi din cauza aglomeraţiei de pe unele pârtii, cel puţin zece persoane au avut nevoie de intervenţia angajaţilor Serviciului Salvamont.

Condiţiile excelente de schi au adus un număr impresionat de turişti în Straja, aproximativ 3.000 de oameni, potrivit salvamontiştilor. Incidentele nu şi-au întârziat apariţia.

Salvamontiştii au intervenit pentru a acorda primul ajutor pentru doi tineri care şi-a fracturat braţele în încercarea de a face trickuri periculoase cu plăcile de snowboard. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit accidente pe pârtii, cu schiurile şi săniile.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe traseele necunoscute din zona montană. În rest, invitaţia la schi este deschisă oricăror pasionaţi ai sporturilor de iarnă. „Condiţiile de schi sunt excelente la Straja, iar accesul în staţiune este facil, pentru că drumul cere urcă aici de la Lupeni a fost curăţat de omăt”, a declarat salvamontistul Nicolae Vlaic, pentru Adevărul de Seară Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite