Hunedoara: Părinţii investesc în cărţi pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Părinţii investesc în cărţi pentru copii
Hunedoara: Părinţii investesc în cărţi pentru copii

În era Internetului, adulţii încearcă să-i readucă pe cei mici în lumea paginilor tipărite. Cele mai cumpărate volume la Salonul Editurilor de la Hunedoara au fost cele adresate copiilor.

Zeci de persoane şi-au întregit biblioteca la Salonul Editurilor Hunedorene. Târgul de carte a debutat la începutul acestei săptămâni şi s-a încheiat ieri. În urma celor trei zile de expoziţie, reprezentanţii editurilor participante au tras linie, iar rezultatul a fost unul pozitiv. Cele mai căutate titluri au fost cele care au drept public ţintă copiii. „Standul nostru a inclus lucrări ilustrate, întrucât acestea atrag atenţia celor mici. Copiii au avut ce vedea, de la animăluţe, la pitici şi zâne. Am avut şi cărţi cu audiograme, adică lucrări ce au ataşat un sistem audio. Concret, dacă cel mic vede imaginea unui cocoş şi pune mâna pe ea, va auzi cântatul unui cocoş”, a declarat Adriana Hărăci, reprezentanta editurii Crişan.

Ofertă diversificată
Hunedorenii care au trecut pragul expoziţiei şi-au putut crea chiar propria carte. Părinţii au putut achiziţiona volume pentru bebeluşi, cărţi în care să ataşeze pozele copilului, pe parcurs ce acesta creşte.
Nici audio-book-urile nu au dus lipsă de clienţi. „Am avut cumpărători atât pentru muzică clasică, cât şi pentru teatru. S-au vândut şi cărţile gen Prinţ şi Cerşetor sau Amintiri din copilărie, precum şi cele în care cumpărătorul îl poate asculta pe Arghezi, Blaga sau Nichita”, a spus Florentina Popescu, reprezentant editura Casa Radio. De la Salonul Editurilor Hunedorene, ediţia a zecea, nu au lipsit cărţile destinate gospodinelor şi agricultorilor. Totodată, s-au putut achiziţiona lucrări religioase sau legate de istoria judeţului.

Materialele didactice auxiliare nu au avut cumpărători
Singurele cărţi care nu au avut vânzare au fost materialele didactice auxiliare. Caietele pentru exerciţii matematice suplimentare, dicţionarele explicative ilustratate sau manualele de psihopedagogie nu au atras hunedorenii. „Deşi la acest eveniment au fost prezenţi mai mulţi elevi care au participat la diverse lansări de carte, singurii cumpărători ai acestui gen de cărţi au fost reprezentanţii bibliotecilor din judeţ”, a declarat Cătălin Bărbulescu, reprezentantul editurii Didactică şi Pedagogică.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite