Hunedoara: Parcuri fără toalete pentru hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Parcuri fără toalete pentru hunedoreni
Hunedoara: Parcuri fără toalete pentru hunedoreni

Micuţii care se joacă şi se plimbă prin parcurile din Deva sunt nevoiţi să îşi fac nevoile unde apucă. Parcul Cetate este singurul loc de agrement din reşedinţa de judeţ unde există WC public. La Opera şi Bejan nu există aşa ceva.

Dacă cei mici trebuie să meargă la toaletă, sunt nevoiţi să-şi aleagă un boschet. Chiar dacă în Parcul Bejan există o clădire care se presupune că este WC, lacătul nu este niciodată luat de pe uşă. „Nu este apă, nu este curent, din această cauză este lacătul pus. Dacă au nevoie, copiii trebuie să meargă în pădure”, a spus paznicul locului de agrement. O altă soluţie la care cei mici apelează este fosta toaletă folosită de muncitorii din zonă. Numai că aceasta este una improvizată şi deloc igienică.

Municipalitatea promite îmbunătăţiri
„Dacă ne trece, mergem acolo unde se duceau înainte muncitorii. Dacă nu, după copaci”, a spus Darius, unul dintre copiii care obişnuieşte să se dea cu skatebord-ul în parcul Bejan. Situaţia este similară şi în Parcul Opera, unde nu există nicio toaletă.
Singurul punct de relaxare unde iubitorii de natură nu trebuie să se teamă că îi vede cineva când se furişează după copac este Parcul Cetate. Aici, toaletă există, apă este, numai că felul în care WC-ul public arată nu este tocmai plăcut. În replică, reprezentanţii municipalităţii promit să îmbunătăţească lucrurile.
„Contractul cu firma care întreţinea toaletele publice din oraş a fost reziliat, pentru că nu le curăţa la timp. Va avea loc o nouă licitaţie, pentru a alege o altă firmă care să amplaseze toalete ecologice, dar şi să se ocupe de întreţinerea lor”, a declarat Cosmin Costa, viceprimar Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite