Până nu vor primii banii datorați, legiștii hunedoreni nu mai comunică rezultatul alcoolemiilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legiștii nu vor mai comunica polițiștilor rezultatele alcoolemiilor
Legiștii nu vor mai comunica polițiștilor rezultatele alcoolemiilor

Restanțele acumulate până în prezent de Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara către Serviciul de Medicină Legală, se apropie de cinci miliarde de lei vechi. Ca o formă de protest pentru situația în care se află, medicii legiști nu au mai eliberat expertize medico-legale de la începutul acestei luni.

Polițiștii solicită expertize medico-legale fără a le plăti. Și pentru că acest lucru se întâmplă de mai mult timp, datoriile au ajuns să fie de ordinul sutelor de mii de lei. Efectuarea alcoolemiilor sau diferite expertize medico-legale au fost făcute de specialiști fără a primi în schimb nici măcar un leu. Pentru a pune capăt acestei situații legiștii au recurs la o formă extremă de protest: de la începutul acestei luni nu au mai eliberat rezultatele analizelor  solicitate de oamenii legii. Potrivit șefului Serviciului de Medicină Legală,  ultimele sume au fost achitate în luna aprilie a acestui an, acestea reprezentând o datorie din 2010.
“Din punctul meu de vedere vinovați de această situație nu sunt polițiștii. Ne-am mai confruntat cu Astfel de probleme. Sper ca situația să se resolve cât mai rapid. Deocamdată efectuăm analizele cerute de polițiști dar nu le comunicăm rezultatul”, a spus șeful legiștilor hunedoreni.

De cealaltă parte, polițiștii spun că sunt prinși la mijloc și susțin că nu pot să își achite datoriile către Serviciul de Medicină Legală pentru cu au primit bani de la forurile superioare. De la începutul anului și până în prezent, Serviciul de Medicină Legală a efectuat aproximativ 2000 de alcoolemii fiecare costând 160 de lei. De asemenea, legiștii au mai fost solicitați să efectueze sute de expertize medico-legale. Pentru toate acestea însă, nu au primit niciun ban.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite