Păgubiţii cer capul Adrianei Constantin, acuzată de fraude de două milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Constantin. Foto: D. Guţă
Adriana Constantin. Foto: D. Guţă

Fostul director al unei firme de brokeraj din Deva a fost întâmpinat cu ostilitate în sala de judecată. Peste 100 de hunedoreni au fost prezenţi, astăzi, în instanţă, pentru a cere despăgubiri în cel mai voluminos dosar aflat la Tribunalul Hunedoara.

Sala mare a Tribunalului Hunedoara a fost, în această dimineaţă, din nou arhiplină. Cu câteva zeci de minute înainte ca Adriana Constantin, fostul director al sucursalei devene a SSIF Broker SA Cluj-Napoca, aflată în arest preventiv la Penitenciarul Aiud, să fie escortată în faţa instanţei devene, mulţi dintre cei peste 250 de păgubiţi din acest dosar au ocupat scaunele din încăpere. Brokerul acuzat de înşelăciune şi delapidare, infracţiuni în urma cărora ar fi produs un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, a fost întâmpinat cu ostilitate de cei care îşi aşteaptă recuperarea pagubelor. Între vocile din sală, unele au cerut chiar împuşcarea celor vinovaţi de înşelăciune. 

Dosar voluminos
Mulţi dintre hunedorenii care au fost prezenţi la proces sunt resemnaţi că îşi vor mai recupera banii pe care i-au încredinţat firmei de brokeraj condusă de Adriana Constantin. „O să ne judecăm la nesfârşit”, este de părere Aurelian, unul dintre devenii înşelaţi. Temerea i-a fost împărtăşită şi de avocaţii altor păgubiţi. „Riscăm să ajungem la casare în acest dosar”, s-a exprimat un apărător, despre dosarul care numără, în cele 86 de volume, peste 30.000 de pagini.

Păgubiţii au fost induşi în eroare
Instanţa a luat astăzi în considerare faptul că şi alţi hunedoreni au depus cereri pentru a se constitui părţi civile în dosar. Unul dintre ei este Czako Adalbert, care acuză că a pierdut 11.000 de lei, economii pe care le-a lăsat în grija brokerului devean. „În vara anului trecut m-am prezentat la sediul firmei de brokeraj din Deva, pentru a ridica aceşti bani. Aveam nevoie de ei, pentru a-i organiza nunta fiicei mele. M-au minţit că nu mi-i pot restitui, din cauza băncii BRD, care nu i-ar fi avut disponibili. Am ajuns să mă rog de ei cu lacrimi pentru banii depuşi”, a spus Czako Adalbert.   

Riscă 20 de ani de închisoare
Alţi păgubiţi au cerut, în cor, socoteală firmei de brokeraj reprezentată de Adriana Constantin. „Vrem ca ei să plătească. Trebuie să îşi asume răspunderea”, au strigat mai mulţi hunedoreni prezenţi în sala de judecată. Firma SSIF Broker SA Cluj Napoca este parte civilă şi parte responsabilă civilmente în acest dosar. Adriana Constantin, cercetată într-un dosar finalizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, este judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare. 

Următorul termen al procesului a fost stabilit pe data de 31 martie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite