PORTRET ADS Hunedoara: Maria Dimian a scris un roman de iubire la doar 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva din Hunedoara își dedică o mare parte din timpul ei liber scrisului. Maria Dimian şi-a lansat prima carte, o poveste de dragoste, la vârsta de 15 ani, dar își dorește să devină actriță de teatru.

Pasiunea pentru literatură este ceea ce a determinat-o pe Maria să își sacrifice întreg timpul liber pentru a se dedica scrisului.

Adolescenta din municipiul Hunedoara, care tocmai a trecut în clasa a noua, a debutat în lumea literară cu o nuvelă romantică. “Unele povești de dragoste nu mor niciodată” se numește cartea pe care Maria Dimian a scris-o pentru a transmite mesajul iubirii adolescentine. Eleva povestește s-a dedicat aproape în totalitate scrierii poveștii de dragoste.

"Totul a început de la o compunere pe care am intitulat-o «Chimie». Este vorba despre chimia dintre o fată şi un băiat.

De aici şi până la ideea scrierii întregii poveşti de dragoste nu a fost decât un pas. Am reuşit să o finalizez în nouă luni. În vacanţa de vară care tocmai a trecut scriam, uneori, de la orele amiezii  până noaptea târziu. A trebuit să muncesc mult și la corectură, dar părinții m-au ajutat”, spune Maria.

A strâns singură banii
Povestea de iubire relatată de hunedoreancă se încheie tragic, dar autoarea ei lasă loc în final unei posibile  continuări mai optimiste. “Vreau să scriu și alte cărți, însă îmi par banale poveștile cu final fericit. Le prefer pe cele mai dramatice, mai profunde, chiar dacă sunt triste. Viața nu este roz”, este de părere Maria.

Adolescenta din Hunedoara a strâns singură banii necesari pentru a-și putea publica prima ei carte. Ea povestește că a vândut o colecție

impresionantă de postere cu una din formațiile ei preferate, Tokyo Hotel, și a vândut și o orgă. Restul banilor i-a adunat treptat dar, spune ea, eforturile au meritat. Cartea a ieșit de sub tipare într-un număr mic de exemplare. Totuși, începutul este bun, iar Maria Dimian speră ca pentru următoarele volume pe care ar urma să le publice, să fie sprijinită de o editură.
Vrea să devină actriță

De trei ani, hunedoreanca face parte din trupa de teatru a Clubului Copiilor din Hunedoara. Este fascinată de această lume și își dorește ca viitorul ei să fie legat de actorie. "De când activez în trupa de teatru, am interpretat mai multe personaje. De multe ori, atunci când se întâmplă să uit eu, sau alţi colegi de-ai mei, replicile, improvizez. Asta îmi place foarte mult. Putem să dăm frâu liber imaginaţiei. Sper, ca după absolvirea liceului, să fiu admisă la Facultatea de Actorie din Bucureşti. Îmi doresc foarte mult o carieră în domeniu. Chiar dacă pot să spun că nu mi-ar displace nici să fiu profesoară de chimie sau scriitor, însă cele două slujbe nu prea te motivează din punct de vedere financiar",  consideră eleva.

Citeşte reportajul pe larg în săptămânalul ADS Hunedoara.

Profil:
Născută: 14 mai 1996
Studii: elevă în clasa a noua la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”
Familie: un frate
Pasiuni: literatura, teatrul și fotografia

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite