PORTRET: Radu Cibu, informaticianul care face hip-hop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu visează la o carieră muzicală
Radu visează la o carieră muzicală

La doar 20 de ani, studentul din Hunedoara visează la o carieră muzicală de succes cu trupa de hip-hop din care face parte.

Profil:
Născut. 12 iunie 1989
Educaţie. Student, anul al doilea la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, Secţia Informatică
Experienţă. De doi ani, implicat în muzică
Familie. Necăsătorit

Radu Cibu, alintat şi „Micuţul”, datorită înălţimii sale considerabile (2,05 metri), spune că nu ar renunţa pentru aproape nimic în lume la visul său de a deveni un artist cunoscut de muzică urbană. Şi-a descoperit pasiunea pentru hip-hop de copil, iar în urmă cu doi ani a urcat pentru prima dată pe o scenă, improvizată, într-un club din municipiul Alba-Iulia. „Am cântat o piesă pe care colegul meu Mihai, din trupa Antecedent, a compus-o. Aveam foarte mari emoţii, dar treptat acestea s-ar rispit. M-a încurajat faptul că publicul ne-a plăcut, deşi am avut ghinionul ca aparatul de mixat să se strice în timpul melodiei”, îşi aminteşte hunedoreanul.

A dat baschetul pe muzică
Fire ambiţioasă, înainte de a se implica în muzică tânărul a încercat mai multe sporturi. A jucat fotbal în echipa de juniori a clubului Corvinul Hunedoara, apoi a practicat baschetul la un club din Deva, iar în final şi-a dat frâu înclinaţiei artistice. Totuşi, nu a neglijat niciun moment şcoala. În prezent, Radu Cibu este student cu rezultate bune în anul al doilea la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, secţia de informatică. La încheierea studiilor, absolvenţii grupei din care face parte vor fi angajaţi automat ca ingineri proiectanţi în cadrul unei multinaţionale. Totuşi, viitorul inginer susţine ca va continua să urce pe scenă şi nu îşi va schimba stilul pe care l-a adoptat.

„Împreună cu colegul meu scriem singuri versurile pieselor şi, mai important, cântăm live, spre deosebire de multe alte formaţii. Deşi este mai dificil să susţii un concert fără să mimezi la microfon, în timp ce CD-ul cântă pentru tine, prin aceasta le arătăm respect celor care vin să ne asculte”, consideră Radu.

„Micuţul” şi-a câştgat simpatia prin versuri

Pentru atitudinea lui, hunedoreanul a fost răsplătit din plin cu aprecierea colegilor de facultate. „Am observat că lumea mă priveşte altfel, ca pe o persoană mai specială, pentru că fac muzică. Însă eu nu la aprecierea celor din jur m-am gândit când am început să cânt, ci m-am apucat de muzică din pasiune”, a mai spus „Micuţul”. Radu Cibu îşi doreşte să debuteze cât mai curând pe piaţa muzicală cu primul album. A scris versuri desprinse din poveştile de viaţă ale tinerilor şi despre situaţiile prin care mulţi dintre ei sunt nevoiţi să treacă  Însă, ca şi alţi hunedoreni pasionaţi de muzică, membrul trupei „Antecedent” nu îşi pune deocamdată mari speranţe că, vreodată, şi-ar putea asigura existenţa numai din cântat.



Întrebări şi răspunsuri

Ce calităţi trebuie să întrunească un artist de muzică hip-hop?

Nu trebuie să fie neapărat dur, ci să fie, mai degrabă, el însuşi, dar să aibă atitudine. Să muncească mult şi să dea tot ce are el mai bun pe scenă, în faţa publicului.

Te dezavantajează înălţimea pe care o ai?
Atrage atenţia asupra mea. Eu m-am obişnuit cu ea şi cu faptul că uneori stârneşte mirarea oamenilor nu mă deranjează şi nu mă dezavantajează, mai ales pe scenă.

Cât de mult contează cuvintele obscene?

Le folosim în unele piese, dar depinde şi cui ne adresăm. Cuvintele obscene sunt, mai ales, pe placul adolescenţilor de 16-18 ani.

Ce-i place

În afara muzicii căreia i se dedică, Radu Cibu este ataşat de animalele de companie. În locuinţa lui, el are în grijă o pisică siameză, iar pe viitor ar vrea să adopte şi un câine. Una dintre plăcerile tânărului este practicarea fotbalului.

Ce nu-i place

„Micuţul” este deranjat de persoanele care nu apreciază munca artiştilor. „Unii dintre cei care îi huiduie «gratuit» pe cântăreţii aflaţi pe scenă ar trebui să fie chemaţi acolo să presteze, să vedem dacă se descurcă”, a adăugat Radu.


Radu Cibu
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite