Hunedoara: PORTRET / Robert Bota face acrobaţii pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: PORTRET / Robert Bota face acrobaţii pe bicicletă
Hunedoara: PORTRET / Robert Bota face acrobaţii pe bicicletă

Pasionat de sporturi extreme, tânărul s-a transformat într-un autodidact al trick-urilor pe două roţi

Totul a început în urmă cu doi ani, când a încercat prima acrobaţie pe bicicletă. Avea 14 ani şi era fascinat de ceea ce vedea la emisiunile sportive BMX aşa că a investit într-o bicicletă capabilă să execute trick-uri şi s-a apucat să înveţe singur.

„Aici, în judeţ, nu există un instructor care să te înveţe cum să faci acrobaţii aeriene pe bicicletă. Aşa că am început să exersez singur, după materialele filmate care erau publicate pe Internet. Practic, am fost propriul meu instructor şi pot să spun că sunt mulţumit de rezultatele muncii mele”, spune Robert.

A strâns banii de buzunar

Pasiunea pentru un astfel de sport este destul de costisitoare. Robert a investit aproximativ 20 de milioane de lei vechi în bicicleta sa pe care a modificat-o pentru a putea efectua exerciţiile de acrobaţie. „Am renunţat la un suc şi la alte cheltuieli, mai exact am tot strâns banii de buzunar pentru a-mi construi o bicicletă cu care să pot exersa diferite acrobaţii. M-a costat ceva, dar a meritat. Apoi am început să lucrez de unul singur. La ora actuală, pe o scară de 1 la 10, cred că pot executa acrobaţii de nota şase. Dar voi munci şi îmi voi perfecţiona stilul” mai spune tânărul.

Este fan Aaron Ross

Antrenamentele pe care le face Robert sunt destul de dure. Multe dintre ele se termină cu entorse şi vânătăi. Cu toate acestea se laudă cu acrobaţii precum 360. Adică sare cu bicileta, face o rotaţie completă în aer după care aterizează în siguranţă. „Este unul dintre cele mai grele trick-uri. Am exersat foarte mult pentru a-l putea executa. E adevărat că mai există multe alte execuţii pe care îmi doresc să le învăţ. Dar am timpul şi răbdarea necesară pentru a le învăţa”, spune Robert. Cel mai urât accident pe care l-a avut Robert s-a produs în Deva. Bicker-ul a încercat un procedeu şi a intrat într-o reclamă. S-a lovit rău la cap dare după ce s-a vindecat s-a apucat din nou de antrenamente.

Nu există un loc amenajat

Una dintre marile dezamăgiri ale lui Robert este aceea că bikerii nu au un loc al lor unde să se antreneze.
„În tot judeţul nu găseşti un loc în care să faci astfel de acrobaţii. Practic, ne antrenăm pe stradă. Ştiu că la Deva a fost chiar depusă o cerere la Primărie pentru un loc special amenjat pentru bikeri. Dar nu s-a întâmplat nimic. Cât despre Simeria, oraşul în care eu locuiesc nici vorbă. Eu cred că ar fi o afacere foarte bună deoarece tot mai mulţiu tineri încep să devină interesaţi de acest sport”, crede Robert.

Întrebări şi răspunsuri

Crezi că vei face carieră din acest sport?
Nu. E mai mult o pasiune, un amestec de aventură şi adrenalină pe care îl încerc cu satisfacţie. Sincer îmi doresc să devin inginer de sunet. Muzica este o altă pasiune de a mea. Cânt la clape şi compun piese muzicale. Sper să reuşesc să mă afirm în acest domeniu.

Sunt fetele impresionate de acrobaţiile tale?
Da. Dar nu acesta este motivul pentru care m-am apucat de acest sport. E mai uşor să cucereşti o fată atunci când eşti pe bicicletă şi faci o întoarcere de 360 de grade în aer. Dar eu nu mi-am folosit acest atu niciodată.

ce-i place
Lui Robert îi place să râdă şi să se întâlnească cu prietenii. „Cred că toată lumea ar trebui să râdă mai mult. E frumos să vezi oameni care râd. De asemenea, îmi place să călătoresc şi să văd cât mai multe ţări”, spune Robert.
ce nu-i place
Nu-i place să-şi facă temele, dar este conştient că trebuie. Nu-i place matematica, dar ştie că are nevoie de ea pentru a deveni inginer. Nu-i place minciuna, deşi recunoaşte că uneori se foloseşte de ea.

Profil
Născut - 26.01.1994.
Studii - Elev în clasa a IX-a.
Pasiune - Sporturi extreme.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite