Hunedoara: PORTRET / Nelu Mitrică speranţa microbiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: PORTRET / Nelu Mitrică speranţa microbiştilor
Hunedoara: PORTRET / Nelu Mitrică speranţa microbiştilor

În urmă cu două luni a început să antreneze FC Hunedoara, după ce ani în şir a jucat pentru Corvinul, iar suporterii speră că va duce echipa în Liga I.

PROFIL
Născut. 21.08.1970, Hunedoara
Studii. Liceul Industrial Nr. 1, Specializarea laminator
Performanţă. Golgheterul Vestului, în ultimii 15 ani
Familie. Căsătorit, are un băiat


A venit la stadion pentru prima oară când avea doar şase ani. Învăţa pe atunci la Şcoala Generală Nr. 9 şi aminteşte că în fiecare an veneau în clase antrenori de box, atletism sau fotbal pentru a-i recruta pe copiii care aveau potenţial. Pe el l-a ales „nea Popică“ (n.r. Remus Popa) şi de atunci Nelu Mitrică a început să vină la antrenamente de trei ori pe săptămână. Când a terminat liceul ar fi trebuit să înceapă să lucreze în Combinat, însă nu a făcut asta nici măcar o singură zi.
„31 august era data la care trebuia să mă angajez, dar nu am putut, fiindcă făceam parte din Lotul Naţional de Juniori UEFA ’89 şi trebuia să plec în turneu în Germania. Oricum, pe vremea lui Ceauşescu niciun sportiv nu muncea, făceau doar antrenamente“, şi-a amintit hunedoreanul.

Printre cei mai buni
A debutat într-un meci pe care Corvinul îl susţinea împotriva echipei Flacăra Moreni, iar peste câţiva ani Nelu Mitrică avea să ajungă primul golgheter al Hunedoarei, după Ioan Petcu.
„Au realizat cei de la Fotbal Vest o statistică şi le-a ieşit că aş fi înscris fix 100 de goluri. I-am întrebat dacă nu cumva sunt câteva pe care nu le-au pus la socoteală, însă se pare că au luat în calcul doar golurile pe care le-am dat pentru Corvinul. Rezultatul lor a fost că în ultimii 15 ani am fost golgheterul zonei de Vest a ţării, care include judeţele Timiş, Arad, Caraş şi Hunedoara“, a adăugat fostul fotbalist.
Hunedoreanul a jucat la mai multe echipe din ţară, iar un an a jucat în Grecia, unde a fost împrumutat pentru trei ani, contra sumei de 98.000 de dolari. A revenit acasă din cauza unei întârzieri la plată de 10.000 de dolari, după ce fusese nominalizat drept unul dintre primii trei pasatori ai campionatului. Nelu Mitrică a avut şi alte oferte, pe care le-a pierdut pentru că avea contract cu Corvinul.
„Totul e să ai un impresar bun. Eu am avut multe ocazii, însă fie clubul nu vroia să renunţe la contract, fie cerea prea mult. Acum lucrurile s-au schimbat: în ultimele şase luni ale termenului contractual, poţi să semnezi cu cine vrei, cunoşti clauzele, e o mare diferenţă“, a spus Nelu.
A jucat alături de Romulus Gabor, Nicşa, Ioniţă, Hanganu, Petcu şi Văetuş, dar spune că cel mai apropiat s-a simţit de ultimii doi. „Ei erau mai deschişi, dar nu ne arătau trucuri. Era însă suficient să fii un pic atent, că aveai ce învăţa de la ei. Eu cel mai mult «am furat» de la Petcu. El a fost fotbalistul meu preferat în adolescenţă”, a mai spus Mitrică.



Întrebări şi răspunsuri

Există şansa ca FC Hunedoara să ajungă în divizia A în anii următori?
E greu de spus, însă promovarea în divizia B ar putea fi o realitate. În doi-trei ani sperăm să ajungem în Liga II şi ne bazăm foarte mult pe juniorii pe care îi antrenăm acum, peste 160 de copii cu care lucrăm. Avem şi exemplul Lupeniului, care, deşi e un oraş mult mai mic decât Hunedoara, are echipă de divizia B.

Care a fost cauza colapsului fotbalului la Hunedoara?
Înainte să plece Mircea Lucescu de la Corvinul a spus că atâta timp cât la Hunedoara va ieşi fum, oraşul va avea o echipă. Şi a mai spus ceva: „Am lăsat echipă pentru 10 ani“. Lucescu a plecat în ’82, iar Corvinul s-a prăbuşit în ’92.



Ce-i place
„Îmi place să pescuiesc, dar nu mă pot lăuda cu mari capturi. Prind aşa, de un grătar. La pescuit merg cu prietenii, iar în weekend-uri ies cu familia la iarbă verde, în locuri mai retrase: pe Valea Nandrului, la Topliţa”, a declarat Nelu Mitrică.

Ce nu-i place
„Minciuna. Dacă e ceva în neregulă, mai bine îi spui omului în faţă, că până la urmă tot se află”, a mai spus Mitrică

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite