Hunedoara: PORTRET / Cosmin Crişan are tatuaje care spun o poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: PORTRET / Cosmin Crişan are tatuaje care spun o poveste
Hunedoara: PORTRET / Cosmin Crişan are tatuaje care spun o poveste

El povesteşte cum în circa doi ani de zile şi-a umplut corpul de desene şi inscripţii tatuate. Oriunde se duce îi este imposibil să treacă neobservat.

Profil

Nascut. 25.02.1975.
Studii. Bacalaureat.
Experienţă. Activităţi de comerţ.
Familie. Necăsătorit.

Dacă cineva ar face un top al celor mai tatuaţi hunedoreni, Cosmin Crişan ar câştiga fără nicio problemă locul întâi. Întreg bustul, gâtul, braţele, gambele, pleoapele ochilor, mâinile, degetele, aproape fiecare centimetru pătrat de piele poartă un mesaj tatuat. Hunedoreanul spune că a luat decizia de a se tatua dintr-o dată.

„M-am decis repede. Primul tatuaj l-am făcut când aveam douăzeci de ani. O cruce malteză desenată pe gât. De atunci, lucrurile au evoluat”, spune Cosmin Crişan. În circa doi ani şi jumătate întreg corpul deveanului s-a acoperit cu desene şi inscripţii.

„Nu mă las tatuat de oricine. Am un prieten pe mâna căruia am curajul şi încrederea să mă las.  Îmi plac tatuajele cu modele tribale, gotice şi religioase. Mesajele pe care le-am inscripţionat pe piele sunt de cele mai multe ori în antiteză, crează conflict de idei,  îi neliniştesc pe cei care „mă citesc”. „Cine priveşte atent însă toate tatuajele mele va descoperi o logică între ele, pentru că prin ele eu spun o poveste ”, spune Cosmin Crişan.

Între neîncredere şi teamă

Experienţa îl face pe hunedorean să-şi  gestioneze bine apariţiile în public. Cosmin Crişan este opusul „omului invizibil”. Orice apariţie a sa este imediat remarcată, sare în ochi. „Am învăţat să ignor privirile care mi se aruncă pe stradă sau la terasă. Cu cât expun o suprafaţă mai mare de piele, cu atât privirile sunt mai intense. Din păcate, impresia este că tatuajele inspiră pentru ceilalţi neîncredere sau teamă faţă de persoana mea”, spune Cosmin Crişan.

Hunedoreanul explică ce reprezintă pentru el inscripţionarea corpului. „Sunt un non-conformist, un protestatar, un excentric,  dacă vreţi un rebel încorsetat de convenienţele sociale în care trebuie să trăim. Nu am talente deosebită să-mi exprim temperamentul prin muzică sau pictură. De aceea am ales tatuajul pentru a-mi exprima ego-ul.  Tatuajul este un fel de carte de vizită la vedere pentru mine. Nu am nimic de ascuns. Acesta sunt eu, cu lumini şi umbre, fie că vă place fie că nu”, spune Cosmin Crişan.

Tatuarea continuă

Hunedoreanul intenţionează să continue opera de tatuare a propriului corp. „Am un plan bine stabilit. Urmează să-mi continu modelul de pe gambe în sus pe pulpele piciorului. Intenţionez să-mi  tatuez fesele, iar cicatricea de pe faţă va fi de asemenea acoperită cu un desen”, spune Cosmin Crişan.

Intrebări şi răspunsuri

Tatuajul reprezintă vreun risc pentru dumnevoastră?
În general nu. Dar nu poţi fi niciodată sigur. Anumite substanţe sunt cancerigene, altele dau infecţii. Trebuie să respecţi nişte norme de igienă stricte când te tatuezi.

Fizic, mai există vreo şansă să reveniţi la „forma” iniţială?
Nici una.

E adevărat că nu e bine să te tatuezi vara? De ce?
Din cauza temperaturii ridicate pielea transpiră foarte mult. Se diluează culoarea şi claritatea tatuajului. De obicei, tatuările se fac în anotimpurile mai reci.

Ce-i place

„Îmi place să călătoresc de câte ori am ocazia.  Am umblat prin toată ţara, dar şi prin ţări străine, ca Olanda şi Germania unde am întâlnit mai mulţi confraţi în ale tatuajului ”, mărturiseşte Cosmin Crişan.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac minciuna, ipocrizia şi persoanele care vor să mă tragă în piept. De asemenea, am o toleranţă extrem de scăzută la anumite minorităţi”, se confesează hunedoreanul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite