Hunedoara: PORTRET / Cosmin Bodrean a deschis primul cimitir privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: PORTRET / Cosmin Bodrean a deschis primul cimitir privat
Hunedoara: PORTRET / Cosmin Bodrean a deschis primul cimitir privat

Imediat după liceu a plecat în Germania, unde a muncit mai întâi la spălat de vase. Acum hunedoreanul are mai multe afaceri, printre care una legată de altă lume.

Povesteşte fără rezerve că după terminarea liceului a vrut să lucreze într-un oraş mare, aşa că s-a îndreptat spre Timişoara, unde a făcut tot felul de munci, de la ospătar-bucătar până la gestionar. La câteva luni de la momentul decembrie ’89, a hotărât că vrea să ştie ce înseamnă Occidentul şi, la numai 20 de ani, a plecat în Germania, „cu hainele de pe el”.

„Credeam că nemţii mă vor aştepta cu flori!”

A mers până unde i s-au terminat banii şi a avut norocul să întâlnească o familie de români care l-au cazat şi i-au dat mâncare. Pentru a le mulţumi cumva, le-a zugrăvit garajul. Asta a fost prima muncă pe care a făcut-o în Germania.
„Eu vroiam să ajung la Berlin, însă banii de bilet pe care îi aveam nu mi-au ajuns decât până la Munchen şi am decis să rămân acolo. Mai întâi am lucrat la spălat de vase, apoi într-o seră de flori şi, ulterior, am fost şofer. Eram în plină democraţie şi şocat de regulile dure, capitaliste. Nimic nu corespundea cu ce învăţasem acasă, credeam că nemţii mă vor aştepta cu flori”, şi-a amintit Cosmin Bodrean.

Morminte în rate, fără dobândă

Într-un an a strâns bani de maşină, un televizor color şi un video şi s-a întors acasă, la Hunedoara, unde şi-a deschis mai întâi o afacere axată pe distribuţia de încălţăminte. Aşa a cunoscut-o pe soţia sa şi, după numai câteva luni, s-au căsătorit. Au făcut comerţ, dar au lucrat şi împreună cu un foarte bun prieten în domeniul transporturilor internaţionale, mai târziu deschizându-şi propria firmă.

Anul trecut, în urma unei investiţii de câteva sute de mii de euro, a amenajat la Hunedoara primul cimitir privat din Transilvania. Pentru a contracara criza, Cosmin Bodrean are şi o ofertă specială: locuri de veci în rate, cu dobândă zero. Oferte sunt şi pentru hunedorenii avuţi: locuri VIP, pentru care a fost rezervată partea de est a cimitirului. Aceasta are cripte a câte opt locuri, pentru familii, cu propria lor alee, arbore şi băncuţă. Hunedoreanul vrea să ofere soluţii funerare şi administraţiilor locale.

„Intenţionez să aduc în România un nou sistem de serviciu funerar prin care mormintele sunt suprapuse, chiar şi câte opt, pe verticală, fără a fi îngropate în pământ, eliminând problema spaţiilor şi extinderea pe orizontală a cimitirelor”, a spus Bodrean.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ai învăţat în timpul „lecţiei germane” despre afaceri?

Regula de bază este să dai ce-i mai bun pentru client, să munceşti extrem de mult şi să crezi cu adevărat în ceea ce faci.

Ce planuri de viitor ai?
Pentru că în ţară există un singur incinerator uman, la Bucureşti, vreau să deschid primul incinerator privat din România.

Oferiţi şi servicii de transformare a cenuşei decedatului într-un diamant?
Am un contract de confidenţialitate şi nu pot da detalii, însă pot spune că am avut solicitări.

ce-i place
„Va suna straniu, însă mie îmi place foarte mult ce fac, mă simt împlinit şi cred că am fost făcut pentru asta. De asemenea, pentru că am permanent tangenţă cu moartea, preţuiesc viaţa, faptul că văd, că pot să merg pe stradă”, a spus hunedoreanul.
ce nu-i place
„Minciuna, furtul şi ipocrizia, definitorii pentru societatea noastră. Tot din cauza activităţii pe care o avem, nici eu nici soţia nu suntem ranchiunoşi sau invidioşi. Viaţa este, până la urmă, atât de scurtă!”, a mai spus Cosmin.

Profil
Născut - 10 octombrie 1969, Hunedoara.
Studii - Liceul Economic Petroşani.
Familie - Căsătorit, un băiat de 15 ani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite