Ovidiu Hada și Robert Dan, "moment de respiro" de la judecători. Procesul lor, amânat până după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Dan și Ovidiu Hada
Robert Dan și Ovidiu Hada

Primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada și viceprimarul Robert Dan au obținut o amânare a procesului în care sunt acuzați de abuz contra intereselor publice, până după alegeri. Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia, au decis amânarea acestuia pentru data de 19 iunie.

Potrivit lui Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia „magistraţii au dispus amânarea judecării cauzei pentru data de 19 iunie în ambele procese, în unul fiind nevoie de depunerea unei expertize la dosare, iar în celălalt – pentru formularea unor precizări cu privire la expertiza deja depusă“.
În februarie 2011, procurorii l-au trimis în judecată pe Hada pentru comiterea a 10 infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi a 16 infracţiuni de complicitate la conflict de interese, într-un dosar în care prejudiciul se ridică la aproximativ 700.000 de lei. În acelaşi proces, este învinuit şi viceprimarul Nicolae Robert Dan, cu 63 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la conflict de interese, şi alte trei persoane – doi angajaţi ai primăriei şi tatăl edilului, Gligor Hada, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Misionar Umanitare Maranatha Hunedoara. Patru luni mai târziu, Ovidiu Hada, viceprimarul Nicolae Robert Dan, şi doi funcţionari publici au fost trimişi în judecată într-un nou dosar, fiind acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice şi de complicitate la infracţiunile de conflict de interese. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, şi în acest dosar, este vorba tot despre încheierea nelegală a unor contracte de achiziţii publice, de data aceasta, în valoare totală de 171.212 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite