Oul fiert respectă dictonul chinezesc: dimineața să-l mănânci singur, la amiază cu prietenii iar seara oferă-l dușmanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul optim pentru consumul de ouă fierte este dimineața
Momentul optim pentru consumul de ouă fierte este dimineața

În această perioadă, consumul de ouă fierte crește exponențial. Pentru a nu avea probleme de sănătate, medicii recomandă consumul ouălor fierte dimineața când pot face adevărate minuni pentru organism. În același context, oul fiert este contraindicat seara.

Important este și faptul că  dacă albuşul este colorat, din cauza vopselei care a pătruns în ou, să nu îl mâncaţi, şi nu exageraţi nici în privinţa gălbenuşului. Potrivit medicilor, Ouăle bine fierte, până s-au întărit, sunt mai ușor de digerat de către organism. Mai mult, ouăle fierte tare nu îngraşă, motiv pentru care sunt recomandate în curele de slăbire. Pe de altă parte, copiilor trebuie să li se dea ouă fierte tare pentru a-i feri de alergii.

Este esenţial ca ouăle să fie proaspete, pentru că sunt extrem de perisabile şi trebuie spălate înainte de preparare pentru a fi curăţate de microbi. În ceea ce priveşte compoziţia ouălor de găină aceasta este extrem de bogată.

La 100 de grame ou crud sunt în medie 147 de calorii, 13 - proteine, 11 - grăsimi, (grăsimile -colesterolul de fapt - sunt în gălbenuş, iar protinele în albuş, albuşul este o proteină  aproape pură).

În plus, oul mai conţine grăsimi mononesaturate (circa 5 grame), polinesaturate (un gram), calciu (circa 57 de miligrame la 100 de grame de ou curd), fier (2 miligrame), Vitmaina D (2 micorgrame la 100 de grame de ou crud) şi Vitamina B 12 (3 micrograme).


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite