Ouă roşii, friptură, murături şi gogoşi pentru deţinuţii de la Penitenciarul Bârcea Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărbătorile pascale vor fi simţite şi după gratii
Sărbătorile pascale vor fi simţite şi după gratii

Hunedorenii aflaţi după gratii vor beneficia de un meniu aparte cu ocazia sărbătorilor pascale. Duminică, 4  aprilie, vor avea pe masă ouă roşii, salam, friptură de porc cu piure şi gogoşi. Puşcăriaşii cu afecţiuni medicale vor beneficia şi de lapte. 

Festinul va cuprinde, de asemenea, pilaf de orez cu carne de porc, murături, marmeladă şi biscuiţi. „Valoarea mesei festive este de aproximativ 7,5 lei  pentru o persoană, iar valoarea calorică este de 3.880 Kcal / persoană, în condiţiile în care zilnic se asigură o valoare calorică de 2.855 Kcal”, a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Gabriel Vesa.  Persoanele private de libertate vor putea participa şi la slujba Învierii, oficiată în capela din incinta unităţii. Liturghia va fi înregistrată şi apoi transmisă prin televiziunea cu circuit închis, în prima zi de Paşte.


Cadouri
Patru hunedoreni ce au primit pedepse până în cinci ani de puşcărie vor beneficia de trei zile învoire, pentru a fi alături de familie. Aceştia sunt condamnaţi în principal pentru furt şi au vârste cuprinse între 27 şi 42 ani. În plus, cu sprijinul unor organizaţii şi fundaţii neguvernamentale, deţinuţii care, în general, nu sunt căutaţi de membrii familiei au primit în această perioadă peste 160 pachete cu diverse produse, sub formă de cadouri.

La ora actuală, Penitenciarul Bârcea Mare numără peste 620 de deţinuţi.   

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite