Osono, cea mai bună trupă de teatru a unor liceeni, din ţară, a jucat la Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezenaţia artiştilor a fost răsplătită cu aplauze. Ada Ionescu
Reprezenaţia artiştilor a fost răsplătită cu aplauze. Ada Ionescu

Misi Fazakas şi trupa Osonó din Sfântu Gheorghe, desemnată cea mai bună trupă în 2007, în cadrul Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni, au jucat aseară, la Hunedoara, „Fragmente din povestea rătăcirii”.

Reprezentaţiile au avut loc în cantina Colegiului Tehnic “Matei Corvin”, unde adolescenţii şi dascălul lor de actorie au improvizat o sală-studio. „Fragmente din povestea rătăcirii”, după un scenariu de Misi Fazakas, a fost jucată de două ori în aceeaşi seară la Hunedoara, fiind vorba despre a 268-a şi a 269-a reprezentaţie a câte 70 de minute, susţinute consecutiv, cu o scurtă pauză de o jumătate de oră. Piesa neconvenţională s-a jucat în limba maghiară, dar au fost şi câţiva români care au venit la spectacol.

Opt premii naţionale şi internaţionale

Organizatoarea evenimentului Aranka Babos, a declarat pentru Adevărul de Seară ediţia de Hunedoara că a fost destul de dificil să aducă trupa Osonó la Hunedoara, având în vedere că artiştii liceeni sunt foarte solicitaţi şi a adăugat că anul acesta, în luna mai, s-ar putea ca ei să susţină o nouă reprezentaţie în judeţul Hunedoara, însă de această dată la Deva. „Trupa este alcătuită din elevi care învaţă în trei licee din Sfântu Gheorghe, care au fost premiaţi atât la Olimpiada Naţională de Artă a Actorului, la LicArt – Festivalul Naţional de Artă Teatrală pentru liceeni, cât şi la alte festivaluri internaţionale”, a declarat regizorul şi scenaristul piesei, Misi Fazakas.

Hunedorenii au fost emoţionaţi

Actorii au împărţit în timpul piesei vin în vase de lut, iar la final spectatorii au primit lumânări aprinse şi au ieşit din sală în tăcere, urmând indicaţiile scrise pe bucăţi mari de carton în zece limbi străine. „M-a impresionat foarte tare, mai ales la final, piesa tinerilor covăsneni. Nu am mai fost la un spectacol de teatru de foarte mult timp, cred că de vreo cinci ani, de când am terminat facultatea”, a declarat Eszter Szekrenyes. Trupa Osonó a reprezentat România la festivaluri de teatru din diferite ţări, printre care Ungaria, Serbia, dar şi Thailanda.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite