VIDEO Ororile Spitalului Judeţean din municipiul Deva au devenit subiect de film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un film de prezentare a conditiilor precare existente în Spitalul judetean de Urgenta din Deva realizat de noua administratie a institutiei medicale prezinta imagini comparabile cu cele dintr-o pelicula horror. Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva confirmă condiţiile precare în care se face actul medical în cel mai mare spital din judeţ. 

La oncologie o pacientă se reazămă în evidentă suferinţă pe una din canapelele de pe holul secţiei. „Acum sunt într-o pauză de tratament şi stau aici. Intru imediat la doctor”, spune Daniela Voinea, unul din pacienţii secţiei. Despre condiţii?

"Medicii sunt de treabă. Asistentele sunt simpatice. Problema e că nu sunt medicamente, trebuie să le cumpărăm noi şi totul e vechi, degradat şi necivilizat. Ca să asiguri igiena cu o singură chiuvetă pentru un salon întreg de bolnavi mi se pare insuficient”, spune femeia. Ema Wotsch, pacientă în aceeaşi secţie, îşi spune şi ea oful. „Noaptea câteodată îmi este rău. Nu există însă sonerie de alertă la fiecare pat. Trebuie să mă ridic, dacă pot, şi să merg să anunţ problemele. Nu e firesc în timpurile noastre”, adaugă pacienta. La secţia interne, Daniel Cordea are o singură nemulţumire. Salonul este atât de aglomerat încât nu ai aer să respiri.

Orori filmate

Condiţiile precare pe care le oferă spitalul devean au făcut obiectul unui film realizat de noua echipă de conducere a instituţiei medicale.  Potrivit lui Silviu Didilescu, managerul instituţiei medicale, filmul se doreşte a fi un raport asupra situaţie găsite în spital la o lună de la preluarea mandatului. "Avem 22 de aparate defecte, de la ecograf până la aparate de terapie intensivă, de la endoscop la computer tomograf. Multe nu mai pot fi reparate pentru că nu există contract de leasing", spune sursa citată. Referindu-se la condiţiile din spital, aceasta vorbeşte despre o situaţie sub limitele minimei decenţe, care face instituţia să semene cu un loc de pedeapsă nu cu unul de vindecare a unor bolnavi.

image

Aspect din pelicula filmată de echipa managerială a spitalului

Ambiţii mari, finanţare moderată

În raportul înaintat conducerii Consiliului judeţean Hunedoara, instituţia care administrează spitalul devean, Silviu Didilescu, împreună cu noua echipă managerială, se angajează ca până la data de 31 decembrie 2010 să fie îndeplinite cinci obiective. Este vorba de repararea tuturor aparatelor medicale defecte din spital, acreditarea laboratorului de analize medicale, redimensionarea şi reamenajarea unităţii de primire a urgenţelor, achiziţionarea unui RMN şi deschiderea unui ambulatoriu de recuperare modern la Baia Sărată. Potrivit lui Mircea Moloţ, preşedintele CJ HUnedoara, fondul destinat implementării primelor măsuri de  reabilitare a Spitalului judeţean de Urgenţă din Deva este de 300.000 de euro.

Vocea din fundalul filmărilor aparţine managerului Silviu Didilescu

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite