Operaţiile tatălui i-au adus unei adolescente din oraşul Haţeg premiul de cea mai bună elevă din ţară la eseuri în limba engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrada Tomoni (mijloc) alături de Adriana şi Irina Alionte, reprezentanţii centrului de învăţare a limbii engleze Shakespeare School din Bucureşti.
Andrada Tomoni (mijloc) alături de Adriana şi Irina Alionte, reprezentanţii centrului de învăţare a limbii engleze Shakespeare School din Bucureşti.

Andrada Tomoni, înscrisă în clasa a VIII-a la Școala Generală “Ovid Densuşianu” din Haţeg, este cea mai bună elevă din ţară la eseuri în limba engleză. Adolescenta a obținut premiul I la concursul “Shakespeare School Essay Competition 2011”. Eseul ei a impresionat juriul prin povestea descrisă, care a avut drept punct de plecare voinţa tatălui său de a trăi, în ciuda problemelor de sănătate şi a operaţii pe care le

Concursul de creaţie "Shakespeare School Essay Competition2011" a fost organizat pe două categorii de vârstă: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani şi a însumat peste 5.100 de lucrări din toată ţara.

Câştigătoarea premiului I de la prima categorie este Andrada Tomoni, elevă în clasa a VIII-a la Școala Generală “Ovid Densuşianu” din Haţeg.

Lucrarea sa a impresionat juriul prin povestea pe care a aşternut-o pe hârtie, poveste ce a avut drept punct de plecare dorinţa tatălui său de a trăi, în ciuda tuturor problemelor de sănătate. 

"În 1998, tatăl meu a fost diagnosticat cu hernie de disc. De atunci, viaţa întregii familii s-a schimbat. Pentru mine, o lume perfectă - ideea lucrării - este o lume în care părinţii mei ar fi sănătoşi. Voinţa tatălui meu de a se vindeca a fost o sursă enormă de inspiraţie. Tocmai de aceea am intitulat eseul «Pentru el, cu dragoste»", a declarat Andrada Tomoni.

Concursul de limba engleză i-a oferit adolescentei posibilitatea de a-şi îndeplini visele. Pentru întreaga sa muncă, tânăra a fost răsplătită cu o vizită de două săptămâni la un colegiu din Anglia. Aceasta va merge într-o şcoală de vară  la St. Michael College, în perioada 10-24 iulie.

"Este prima mea tabără internaţională şi am foarte multe aşteptări. Sper să fie o experienţă memorabilă", a adăugat eleva.

Andrada Tomoni a fost pregătită de profesoara Daniela Basarabă. Potrivit acesteia, adolescenta este o elevă extrem de bună, foarte atentă la tot ceea ce i se solicită şi care îşi găseşte mereu timp pentru a lucra suplimentar, nu doar la şcoală.

Înainte de a ajunge în Anglia, eleva se pregăteşte intens pentru examenul de absolvire a gimnaziului. Intenţionează să-şi continuie studiile la Colegiul I.C. Brătianu din Haţeg. O a doua variantă ar fi Colegiul Naţional Decebal din Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite