Ofițerii de la Crimă Organizată au pornit un adevărat “tsunami” în lumea contrabandiștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 100 de persoane sunt audiate de procurorii DIICOT Hunedoara
Peste 100 de persoane sunt audiate de procurorii DIICOT Hunedoara

O acțiune de mare amploare care a vizat contrabandiștii de țigări din 11 județe a fost declanșată, azi dimineață la ora 6:00, de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara. Sute de ofițeri ai trupelor de Intervenție rapidă, însoțiți de polițiști au efectuat peste 100 de percheziții imobiliare.

Potrivit comunicatului Inspectoratului General al Poliţiei Române percheziţiile au vizat anihilarea unor rețele complexe de contrabandiști de țigări alcool și cafea. “Acţiunea vizează destructurarea a şapte grupări infracţional organizate, specializate în contrabanda cu produse accizabile provenite din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Turcia, precum şi comercializarea ilegală a acestora. pe raza judeţelor Timişoara, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba și Hunedoara”, se arată în comunicatul oficial al IGPR.
În urma perchezițiilor au fost confiscate mii de pachete de țigări, tone de alcool și sute de pachete de cafea provenite din Serbia și Ucraina și introduse ilegal în țară. De asemenea, 107 persoane invinuite de contrabandă, evaziune fisaclă și constituire a unui grup infracțional organizat au fost aduse pentru a fi audiate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara. “În urma perchezițiilor au fost confiscate țigări, alcool, cafea și sume de bani. Un număr de 56 de persoane acuzate de trafic și contrabandă sunt din județul Hunedoara. Marfa provine, în mare parte din Serbia. Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ două milioane lei.”, a spus Traian Berbeceanu, șeful BCCO Alba Iulia.  Poliţiştii au organizat o descindere și în locuinţa unui pensionar din Brad, în vârstă de 82 de ani asupra căruia s-au găsit țigări de contrabandă procurate din Serbia.
În Timiş, poliţiştii împreună cu trupele speciale au intrat în 11 locuinţe în întreg judeţul. Au fost percheziţii la Timişoara, la Moraviţa dar şi în zona Lugojului. La Arad au loc alte 15 percheziţii, iar în Caraş-Severin cinci descinderi. La dosarul de trafic de ţigari din Alba au fost conexate si alte dosare instrumentate de structurile de crimă organizate din restul ţării.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite