O fetiţă s-a rătăcit, iar unei femei i s-a făcut rău la pelerinajul de la Mănăstirea Prislop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Peste 30.000 de credincioşi au sosit, în weekend, la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara. Pelerinajul la mormântul părintelui Arsenie Boca, considerat „Sfântul Ardealului” nu a fost însă lipsit de incidente.


În timpul procesiunii religioase, o fetiţă în vârstă de nouă ani, din judeţul Braşov, s-a pierdut de părinţi. Copila venise la mănăstire cu familia şi a fost găsită de jandarmi în mulţime. Forţele de ordine au dat de minoră  pe baza descrierii făcută de mama sa.

Un alt incident a vizat o femeie căreia i s-a făcut rău. Aceasta a fost transportată, de urgenţă,  de un echipaj SMURD la spitalul din oraşul Haţeg.

Deşi poliţiştii au încercat să menţină liber, în permanenţă, un sens de mers pe drumul către lăcaşul de cult,  numărul maşinilor, autobuzelor şi autocarelor cu care au venit pelerinii a fost foarte mare.

Jandarmii au asigurat ordinea publică în incinta mănăstirii, astfel că în timpul slujbei religioase nu s-au înregistrate evenimente nedorite, nici în curtea mănăstirii, nici în cimitir”, a declarat locotenent Răducu Nicolae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara.

Manifestările religioase de la Mănăstirea Prislop au marcat împlinirea a 21 de ani de la trecerea în nefiinţă a părintelui Arsenie Boca, considerat „Sfântul Ardealului”.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite