O elevă a ajuns la spital după ce nu şi-a mai putut scoate din ureche o cască de copiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 16 ani din municipiul Vulcan ar fi cumpărat dispozitivul de pe Internet, cu aproape 50 de euro. Fata şi-a lipit o cască minusculă pe tipan, cu ajutorul căreia a putut comunica cu o persoană aflată în afara sălii de examinare. A reuşit să rezolve subiectele de la teză, însă după evaluare nu şi-a mai putut scoate casca din ureche.

Fata este înscrisă la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din localitate şi se presupune că a folosit dispozitivul la susţinerea unei teze şcolare. Nu este vorba despre proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale la clasa a VIII-a. Dacă se va stabili că într-adevăr a fost fraudă, eleva va primi nota unu”, a declarat, în această dimineaţă, inspectorul şcolar adjunct Mate Marta din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Ieri, adolescenta a început să acuze dureri şi s-a prezentat la spital. A fost la un pas de a rămâne fără auz. „Procedura a fost destul de complicată, pentru că difuzorul era lipit de timpan. A trebuit efectuată o spălătură şi apoi l-am extras cu o pensă. În toată cariera mea nu am mai întâlnit un caz asemănător”, a declarat doctorul Mihai Preda din cadrul secţiei de Urgenţă a Spitalului Vulcan.

Nu ţin cont de riscuri
La ora actuală, dispozitivele de copiat abundă pe Internet, iar mulţi elevi le cumpără pentru a nu mai fi nevoiţi să înveţe la examene. Nu ţin cont de faptul că ar putea râmâne surzi pe viaţă. Acestea se conectează la telefonul mobil fără a fi nevoie de niciun fir. Pentru a nu fi descoperite de profesorii supravegehetori, trebuie introduse adânc în ureche.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite