Hunedoara: Supăraţi pe televizor, îl reclamă la OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii reclamă faptul că, din cauza televizorului, ajung în pat noaptea târziu, rupţi de oboseală.

Hunedorenii fac reclamaţii tot mai ciudate la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OPC). Dacă până nu demult, printre cele mai ciudate sesizări înregistrate de Oficiul pentru Protecţia Consumatorului se număra o varză radioactivă şi atacul gândacilor din podea, acum, trendul este mai mult unul de imagine, la propriu.

Deranj provocat de posturile TV

Anumite posturi de televiziune sunt reclamate constant la Protecţia Consumatorului pentru că difuzează emisiuni târziu în noapte, iar din această cauză, telespectatorii nu se pot trezi a doua zi dimineaţa, ca să meargă la serviciu.

,,Am primit o sesizare care vizează un anumit post de televiziune. Persoana în cauză este nemulţumită că postul cu pricina o ţine în faţa televizorului până noaptea târziu”, a declarat inspectorul-şef al OPC Hunedoara, Romi Cărmăzan. Cum, bineînţeles, nu există post de televiziune fără o vedetă proprie, unele sesizări ciudate fac referire şi la anumite persoane publice din showbiz-ul românesc.

,,Astfel de persoane sunt considerate de hunedoreni drept îndoielnice. În aceste condiţii, ei, ca şi consumatori de TV, doresc să fie protejaţi, iar asemenea vedete să nu mai apară pe post, lucru pe care ni-l solicită nouă”, a adăugat Romi Cărmăzan.

,,Colegi” de breaslă

Din păcate, reclamaţiile ciudate, mai mult sau mai puţin de competenţa OPC-ului, nu se termină aici. Există hunedoreni care fac din demersul înregistrării unei sesizări un adevărat hobby. Astfel, inspectorii OPC au parte de ,,colegi” mereu prezenţi la datorie. Este vorba despre reclamagiul de serviciu, reclamagiul judeţului şi lista poate continua. În această categorie se înscrie o doamnă care este nemulţumită de factura telefonică, care este mult prea mare şi pe care nu o poate achita. Cum ar putea să o plătească dacă, atunci când sună la Protecţia Consumatorului, stă la telefon mai bine de o jumătate de oră pentru o simplă sesizare?

„Noi nu îi putem închide. Îi înregistrăm reclamaţia, însă pentru asta nu trebuie să stea de vorbă cu noi o jumătate de oră. E normal ca în aceste condiţii să aibă parte de o factură telefonică substanţială”, a mai spus  Romi Cărmăzan.

Clopotul este prea insistent

Pe lista nemulţumirilor este şi Catredala de lângă Parcul Opera din Deva. Cei care locuiesc în zonă sunt deranjaţi că în fiecare dimineaţă sunt treziţi de sunetul extrem de puternic al clopotului bisericesc. Unii dintre cei deranjaţi de clopotele bisericii se plâng că, atunci când bate clopotul, nici măcar nu pot vorbi la telefon.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite