Numărul persoanelor diagnosticate cu infecţii respiratorii acute creşte din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Aproximativ  1.700 de hunedoreni au fost diagnosticaţi, pe parcursul săptămânii trecute, cu viroze respiratorii. Din totalul acestora, circa 80 au necesitat internare în spital. Cea mai afectată categorie de vârstă este cea de 15-29 de ani.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, doctor Cecilia Birău, creşterea numărului de infecţii respiratorii este cauzată de faptul că adresabilitatea pacienţilor către medici a crescut. ,,Dacă în perioada sărbătorilor de iarnă mulţi bolnavi au preferat să stea alături de familie şi să bea un ceai, în loc să meargă la un consult medical, acum lucrurile s-au schimbat”, a precizat Birău.

O altă cauză vizează faptul că elevii s-au întors din nou la şcoală, peste 400 de viroze înregistrându-se în rândul copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani.

Cele aproximativ 1.700 de persoane cu infecţii respiratorii s-au înregistrat în perioada 4-11 ianuarie 2010. Comparativ, în intervalul 28 decembrie 2009-3 ianuarie 2010, numărul bolnavilor a fost de numai 550.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite