Numărul hunedorenilor diagnosticaţi cu viroze respiratorii este în scădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 550 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii în intervalul 28 decembrie 2009-3 ianuarie 2010. Cifra este mult mai mică faţă de săptămâna anterioară, când s-au înregistrat aproximativ 800 de cazuri. Punctul culminat al infecţiilor respiratorii acute s-a înregistrat la începutul lunii decembrie 2009, când au fost confirmat peste 4.000 de cazuri.

Numărul mic de hunedoreni diagnosticaţi cu viroze respiratorii este datorat faptului că, în perioada sărbătorilor de iarnă,  adresabilitatea către medici a scăzut. ,,Mulţi bolnavi au preferat să fie în sânul familiei şi să se trateze cu ceai, în loc să meargă la medic. În plus, multe cadre medicale s-au aflat în concediu la finalul anului trecut şi, implicit, numărul cazurilor raportate a scăzut”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău.

Tot mai mulţi hunedoreni se vaccinează împotriva porcinei


În ceea ce priveşte imunizarea împotriva virusului AH1N1, săptămâna trecută s-au vaccinat aproximativ 200 de persoane, faţă de cele peste 450 în săptămâna precedentă. ,,Încet-încet, avem tot mai multe solicitări pentru vaccinul împotriva noii gripe. Este păcat însă că e nevoie ca numărul deceselor să crească, pentru ca oamenii să înţeleagă că imunizarea este singura formă de protecţie împotriva acestei boli”, a adăugat Birău.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite