Noul TVA a băgat frica în hunedoreni: şi-au făcut provizii pentru a face faţă scumpirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea bruscă a preţurilor i-a băgat în alertă pe hunedoreni. Comercianţii se declară mulţumiţi de vânzările din ultimele zile, dar afirmă că în urma scumpirilor, profitul lor va fi diminuat drastic.

Până în această dimineaţă, când comercianţii au afişat noile tarife la marfa expusă, sute de oameni şi-au consumat economiile la cumpărături în hypermarketurile din Deva şi Hunedoara.

„În ultima zi cu TVA-ul nemajorat am avut o creştere a vânzărilor de aproximativ 50 la sută, comparativ cu o zi obişnuită. Nu este un lucru care să ne bucure, pentru că ne aşteptăm ca vânzările să scadă. Previziunile noastre pentru perioada care va urma sunt sumbre. Până în luna decembrie ne aşteptăm ca vânzările să scadă cu câte zece procente în fiecare lună”, a declarat Alin Costea, director de vânzări în cadrul unui hypermarket din municipiul Deva.
Unele magazine au avut program prelungit, până în jurul orei 2.00, în această dimineaţă. Hunedorenii au venit în număr foarte mare la cumpărături, pentru a poată achiziţiona produsele la preţul vechi. Azi-dimineaţă, în multe supermarketuri, rafturile de obicei încărcate cu produse de bază, erau pustii.

„Am făcut cumpărături de 100 de lei: zahăr, ulei şi făină. Atât mi-am permis acum, dar sper ca alimentele să îmi ajungă până la sfârşitul anului. Mi-am luat măsuri de urgenţă, deoarece nu ştiu ce va urma şi cu cât vor creşte preţurile la mâncare”, spune Maria Negrean, o pensionară din Hunedoara.

Aseară, un alt hunedorean, Ladislau Demeter (foto), a ieşit din magazin, de asemenea, cu căruciorul aproape încărcat de alimente.

image

La fel de pesimist faţă de viitorul economiei, bărbatul spune că va fi nevoit, ca toată lumea, să se întoarcă la magazin, pentru a înfrunta noile preţuri. „Nu avem ce face. Nu putem renunţa la alimente, chiar dacă preţurile cresc. După ce „proviziile” se vor termina, o să dăm iar buzna în supermarketuri”, crede bărbatul. În faţa scumpirilor anunţate, el şi-a mai luat şi alte măsuri de precauţie. „Am alimentat de 150 de lei, şi cerd că voi renunţa la concediu”, spune Ladislau Demeter.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite