Sfârşitul de an aduce bucuria încasărilor record pentru taximetriştii deveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Corcheş spune că de cinci ani nu a mai avut încasări aşa de mari în noaptea de Crăciun
Daniel Corcheş spune că de cinci ani nu a mai avut încasări aşa de mari în noaptea de Crăciun

După ce Crăciunul le-a adus încasări ca în vremurile bune, taximetriştii aşteaptă cu nerăbdare Revelionul. Hunedorenii plecaţi la colindat le-au adus taximetriştilor din Deva încasări de trei ori mai mari decât într-o zi obişnuită de muncă.

Sfârşitul de an a pornit cu dreptul pentru taximetriştii din Deva şi Hunedoara. Startul a fost dat în perioada de dinaintea Crăciunului. Practic, cuprinşi de febra cumpărăturilor şi a colindatului pe la prieteni, hunedorenii nu s-au mai uitat la bani atunci când a venit vorba de a găsi un mijloc de transport. „Zburau comenzile una după alta. Nu le puteam face faţă. Am condus 16 ore încontinuu. Numai în 2005 am mai avut aşa un an. Sper ca şi de Revelion să fie tot aşa. Că am avut un an groaznic în privinţa încasărilor”, spune Daniel Corcheş, taximetrist.


Încasări-record


Şi alţi colegi ai deveanului au avut parte de încasări record în aceste zile. Cele mai multe comenzi au venit din partea hunedorenilor aflaţi la cumpărături. „Atunci când cumperi de câteva sute de lei, nu te mai uiţi la cât te costă  să ajungi acasă cu taxiul. Mai ales că ai multe bagaje şi nu merită să te înghesui prin maxi-taxi. Şi cum toată lumea a fost la cumpărături, am avut parte de o avalanşă de comenzi. Aşa se face că am ajuns să câştig de la 30-40 de lei pe zi, la 150-200 de lei, în zilele de Crăciun”, spune Ioan Darie, taximetrist.


Goana după cadouri


Perioada bună pentru taximetrişti va continua şi în următoarele zile. Mulţi hunedoreni au reânceput goana după cadouri, alimente şi foarte mulţi vor pleca cu uratul pe la prieteni. „Nebunia cea mare va fi în noaptea de Revelion. Ar fi extraordinar dacă noaptea asta ar dura şase luni ca la Polul Nord. Apoi urmează sfântul Vasile şi sfântul Ion. Două sărbători importante când oamenii chefuiesc şi apoi ne cheamă să-i ducem acasă. După aceea va fi din nou apatie totală”, crede Dorin Feier, taximetrist.

Ar fi minunat pentru noi dacă noaptea de Revelion ar dura şase luni ca la Polul Nord.
Dorin Feier, taximetrist

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite