Neplata salariilor și a orelor suplimentare, cele mai mari nemulțumiri ale angajaților hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanților Inspectoratului teritorial de Muncă Hunedoara, patronii sunt reclamați de angajații pentru că îi obligă să lucreze suplimentar fără a-i plăti sau că „uită” pur și simplu să le mai plătească salariile.

Tabloul raportului dintre angajat și patron este sumbru în județul Hunedoara. Angajații se plâng de nerespectarea Codului Muncii și de lipsa de dialog în relația angajat-angajator.
Raportul întocmit de reprezentanții ITM Hunedoara arată că cele mai frecvente probleme reclamate de către locuitorii judeţului pe parcursul anului 2011, au fost neplata salariilor, modul de stabilire a acestor drepturi, precum şi timpul de muncă pe care patronul îl solicită angajatului fără a-i acorda venituri suplimentare. Astfel, în urma verificărilor efectuate de către inspectorii în muncă s-a constatat că aproximativ 30 la sută dintre problemele întâlnite anul trecut au fost de natură salarială, iar circa 24 la sută dintre neregului au vizat timpul de lucru şi de odihnă la care salariatul are dreptul în baza contractului încheiat. De remarcat e faptul că din totalul neregulilor constatate în anul 2011 de către inspectori doar 10 la sută au făcut obiectul „muncii la negru”.
Valoarea amenzilor aplicate în urma neregulilor găsite de către reprezentanţii ITM în ceea ce priveşte relaţiile de muncă au fost de aproape trei milioane de lei, din cuantumul acestora 2,5 milioane de lei reprezentând sancţiuni aplicate pentru munca fără forme legale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite