"Nașii" de la CFR au schimbat macazul. Au devenit "nași" pentru grupuri infracționale organizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic sporit de călători în Gara de Nord: se suplimentează trenurile de Paşte (foto arhivă)
Trafic sporit de călători în Gara de Nord: se suplimentează trenurile de Paşte (foto arhivă)

O parte dintre angajații Regionalei CFR Vest au "evoluat" de la <nașii> care iau șpăgi de la navetiștii fără bilet la adevărații <nași> ai unor grupări organizate de infractori. Șase dintre ei sunt acum cercetați în stare de arest

Potrivit şefului Regionalei CFR Timişoara, Eugen Iercu, în primul trimestru 2012, au fost depistaţi şase foşti sau actuali ceferişti care conduceau grupuri infracţionale cu activitate pe calea ferată. „ Bunurile sustrase de aceste grupări sunt, în special, de la vagoane de clasă, de marfă, în general, distribuitoare care au o valoare mare, de peste 60 de milioane de lei vechi. Unele bunuri erau furate la comandă, având în vedere modul rapid în care acestea se pot sustrage. Lucrând în sistem, ei ştiau unde se găsesc aceste distribuitoare, îndeosebi la vagoanele propuse pentru casare”, a precizat şeful Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara, comisarul şef Eugen Iercu.
Vasile Hrițac, şefului Poliţiei TF Hunedoara a dezvăluit că fiecare membru al grupării ştia foarte bine care sunt sarcinile sale „de serviciu”. „Fiecare îşi ştia rolul şi îşi ducea la îndeplinire sarcinile pe care şi le stabilea anterior. Avem informaţii clare din interior, furnizate de către un angajat al CFR. Acesta organiza activitatea grupării şi îi chema pe cei din exterior pentru a transporta bunurile, piesele şi subansamblele pe care le furau”, a precizat comisarul şef al Poliţiei TF Hunedoara, Vasile Hriţac. Piesele furate nu se mai fabrică în România şi sunt importate la preţuri foarte mari. Componentele furate erau comercializate la centrele de colectare a fierului vechi pentru sume cuprinse între 150 şi 250 de lei, ajung să se încaseze chiar şi 1.000 de lei pe întreg circuitul infracţional.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite