Nababul haldei de zgură a Hunedoarei: Ovidiu Luca a făcut avere din afaceri cu fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Ovidiu Luca, unul dintre administratorii firmelor care derulează lucrări de colectare a deșeurilor metalice pe halda de zgură, se poate mândri cu o avere impresionantă, strânsă în mai puțin de zece ani, venituri care sunt pe măsura controverselor legate de modul în care le-a dobândit.

Proprietar al unor pensiuni pe malul Lacului Cinciș și a mai multor mașini de lux din clasa BMW, Ovidiu Luca (cunoscut și sub numele de Bozgoru’) a fost anchetat în dosarul Hidra pentru implicarea în afacerile mafiei fierului vechi din Hunedoara, care a dus la devalizarea combinatului.

Nu a fost trimis în judecată în acest dosar, însă de numele lui se leagă un incident ciudat, petrecut în 2006, investigat de procurorii DIICOT.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

DEZVĂLUIRI ADS: Misiune imposibilă pe halda de zgură a Hunedoarei: Lăsați să muncească la negru, în condiții de “ocnă”

Controverse în probleme de mediu pe halda de zgură a municipiului Hunedoara

Potrivit anchetatorilor, Andrei Raita “Endre”, capul uneia dintre grupările mafiote care au prosperat de pe urma furturilor din combinatul hunedorean, a dat ordin unui locotenent de-al său să plaseze cocaină în autoturismul lui Ovidiu Luca, în timp ce mașina se afla la spălătorie. Apoi „Endre” i-a înștiințat pe ofițerii DIICOT despre faptul că rivalul său deține stupefiante, însă procurorii au ajuns la concuzia că a fost doar o înscenare.

Totodată, Luca a fost reclamat de Direcția Generală de Finanțe Publice Hunedoara la Parchet și apoi în instanțele hunedorene, pentru infracțiuni de evaziune fiscală, în urma cărora statul român ar fi fost prejudiciat cu sute de mii de lei. A primit neînceperea urmăririi penale.

Contactat de reporterii Adevărul, Ovidiu Luca a declarat că nu comentează afirmațiile celor de la ITM Hunedoara, privind munca la negru pe halda de zgură. “Cei care lucrează fără forme legale sunt oameni care vin cu ziua să adune fier vechi. Nu sunt angajații noștri, nu avem legătură cu ei”, a precizat Ovidiu Luca.

Citește reportajul integral în săptămânalul ADS Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite