Munții noștri aur poartă....Carpathian Gold a descoperit zăcăminte impresionante de aur în Valea Rovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanții companiei continuă lucrările de forare
Reprezentanții companiei continuă lucrările de forare

Carpathian Gold, companie listată la bursa din Toronto, a anunţat că zăcământul de aur şi cupru pe care îl explorează în Valea Rovina, județul Hunedoara, este cu mult mai mare decât estimarea iniţială.

Carpathian Gold explorează zăcământul de aur şi cupru din Valea Rovina, judeţul Hunedoara. Ultima estimare a resurselor a anunţat că cele trei zone de exploatare din Valea Rovina adăpostesc 7,19 milioane de uncii de aur, adică cu 134 la sută mai mult aur decât era estimat iniţial. Estimarea de acum mai arată că în zonă se găseşte cu 87 la sută mai mult cupru decât se credea iniţial.
În urmă cu un an, compania Carpathian Gold, care exploatează zăcăminte de aur şi cupru în Valea Rovina, a anunţat că a vândut 9 la sută din acţiuni către Barrick Gold Corporation. Banii astfel obţinuţi vor fi folosiţi în mod exclusiv pentru exploatarea şi dezvoltarea proiectului din Valea Rovina, judeţul Hunedoara, se arăta într-un comunicat publicat de buletindecarei.ro.
Compania s-a angajat să folosească o parte din aceşti bani pentru extinderea programului de forare cu cel puţin 15.000 m (de la 35.000 la 50.0000 m), care se va concentra pe extinderea depozitului de zăcăminte de aur şi cupru de la Cireşata, dar şi pentru a testa alte obiective din apropiere, aşa cum au cerut cei de la Barrick. Proiectul Valea Rovina este compus din trei perimetre cu zăcământ aur-cupru: Rovina, Colnic şi Cireşata. Carpathian Gold este prezentă la noi în ţară prin firma Samax România.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite