Hunedoara: Muncă „în stradă” pentru bani de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătorile se anunţă mai fericite în cazul hunedorenilor care se zbat pentru a obţine venituri suplimentare. Cele mai populare joburi de sezon pentru tineri rămân împărţirea pliantelor şi colaborarea cu producătorii de cosmetice.

În ciuda frigului, cele câteva ore petrecute pe străzile oraşului Deva, la împărţit de pliante cu promoţiile unor magazine, aduc adolescenţilor nu numai satisfacţia unei munci plătite la un nivel acceptabil, dar şi speranţa unor economii pentru sărbătorile de iarnă. De pe urma activităţii prestate în decursul a două-trei săptămâni, cei mai mulţi dintre elevii promoteri rămân cu un venit de 300 – 400 de lei. Suma este, pentru adolescenţii nepretenţioşi, suficientă pentru a rezolva problema cadourilor de Crăciun şi, cu ajutorul părinţilor, a unei scurte vacanţe de iarnă la munte.
„Dacă până la vacanţă reuşesc să cheltui banii din promoţii, cel puţin sunt mulţumită că nu mi-am pierdut timpul în faţa televizorului”, a spus Ioana Ivan, elevă în clasa a XII-a la un liceu din Deva. Alina Hocan, şi ea în clasa a XII-a, speră ca din banii obţinuţi să îşi petreacă un weekend la staţiunea Straja. 

Cosmeticele rotunjesc veniturile
În Hunedoara, în lipsa unui loc de muncă stabil, tot mai greu de obţinut în această perioadă, în special pentru tinerii cu vârste mai mici de 20 de ani, aceştia se orientează spre parteneriate cu companiile de cosmetice sau cu magazinele online de haine pentru adolescenţi. „Nu sunt plătită în bani, ci cu produsele comaniei (parfumuri, creme), în funcţie de realizări. Pe acestea le revând prietenilor şi scot un profit. Iar din cei 100 – 150 de lei strânşi pe săptămână, şi ajutată de familie, sper ca banii obţinuţi să îmi ajungă pentru a mă distra de Revelion la Bran”, a explicat Anca Bicioi, în vârstă de 20 de ani, colaboratoare la o companie de cosmetice.

Adolescenţii sunt recrutaţi pe internet
Niciunul din cele 500 de posturi oferie prin intermediul AJOFM Hunedoara nu se adresează exclusiv adolescenţilor. Lucrurile stau cu totul diferit pe internet, unde persoanele tinere, motivate, comunicative, sociabile şi cu spirit de echipă devin candidaţii ideali ai angajatorilor din domeniul vânzărilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite