Motivând că nu au din ce trăi, tot mai multe prostituate îşi oferă serviciile pe DN 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sunt amendate de poliţişti sau bătute de unii clienţi, “fetiţele” de pe centura Devei nu renunţă la cea mai veche meserie din lume. Mai mult, majoritatea se plâng că trebuie să facă faţă unei concurenţe din ce în ce mai mari

Alina are 25 de ani, e mama unui băieţel de patru ani,  şi se prostituează de la vârsta de 18 ani. Spune că a ajuns pe DN 7, îndemnată de o prietenă care începuse să practice practice prostituţia de la 16 ani. “Nu aveam bani iar prietena mea Steluţa, <care făcea DN-ul> , mă tot ajuta. M-am gândit să încerc şi eu, dar numai cât să fac ceva bani de buzunar. De atunci au trecut opt ani şi nu mă mai pot întoarce din drum. Asta e viaţa mea. Şi aşa se va sfârşi”, spune Alina.
Femeia povesteşte că viaţa de prostituată presupune foarte multe riscuri. “Uneori luăm bătaie de la clienţi şi tocmai de aceea unele fete cer protecţie de la "peşti". Dar şi cu "peştii" e greu pentru că cer tot mai mulţi bani. Iar cel mai rău lucru e că sunt tot mai multe fete care vin să se prostitueze, unele pe bani de nimic”, spune Alina.

Concurenţă acerbă

Simona are 21 de ani şi a început să se prostitueze silită de prietenul ei. “Mă bătea şi mă obliga să întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi pe care îi aducea acasă. Nu avem unde locui aşa că acceptam. Apoi am ajuns să fac DN-ul. Cel mai urât mi-e de şoferii turci care sunt nespălaţi şi te tratează ca pe o cârpă. Dar m-am obişnuit. Am vrut să mă sinucid de câteva ori dar nu am reuşit”, spune femeia.
Tânăra susţine că, în ultima perioadă, au venit tot mai multe prostituate care au “lucrat” în afara ţării şi care au fost lovite de criza economică de acolo. “Au venit aici să ne ia clienţii. Suntem atât de multe încât am fost nevoită să reduc tarifele”, spune femeia.
Poliţiştii hunedoreni susţin că sărăcia, manipularea şi lipsa de educaţie aduc tot mai multe tinere în situaţia de a se prostitua. “Conform statisticilor, numărul tinerelor care se prostituează este în creştere cu aproximativ 50 la sută. Multe dintre ele sunt din alte localităţi şi migrează continuu. Noi le aplicăm sancţiuni contravenţionale însă nu le plătesc. Apoi se întorc din nou în stradă”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

Tânără prostituată, moartă la datorie

În urmă cu două săptămâni, un grav accident de circulaţie, în urma căruia o tânără care oferea servicii sexuale pe marginea şoselei Deva – Orăştie a decedat, s-a petrecut la Simeria Veche. Femeia în vârstă de 23 de ani şi clientul pe care tocmai îl racolase au murit pe loc în autoturismul lovit de un tren Intercity la o trecere de nivel cu calea ferată. Şoferul maşinii nu s-a mai asigurat la intersecţia drumului cu calea ferată, chiar dacă semnalele acustice şi luminoase ale stabilimentului erau în funcţiune. (D.G.)

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite