Moş Crăciun vine „prin poştă”: hunedorenii din sistem strâng jucării pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmina Gergely (stânga) şi Maria Rus
Cosmina Gergely (stânga) şi Maria Rus

Puzzle-uri cu Cenuşăreasa, castelul de diamant, creionul fermecat sau Albă ca Zăpada, în total 12 jocuri a donat  Cosmina Gergely pentru prichindeii din judeţul Hunedoara care provin din familii sărace, dar care, totuşi, sunt în aşteptarea lui Moş Crăciun.

Am o fetiţă de nouă ani şi m-a şocat şi pe mine când am văzut că a fost de acord să renunţe la o parte din jucăriile ei. A fost însă încântată de faptul că, astfel, poate să joace rolul lui Moş Crăciun pentru 12 copii”, a declarat, în această dimineaţă, hunedoreanca de 33 de ani.

Colega sa, Maria Rus, a strâns toate  maşinuţele teleghidate, cât şi roboţii şi mitralierele în miniatură cu care fiul său se juca în urmă cu 22 de ani. Tânărul a murit recent în urma unui accident, iar mama a avut tăria să adune la un loc toate jucăriile care i-au marcat copilăria şi să le ofere altor copii. A vrut astfel să-i păstreze vie amintirea.

Ambele hunedorence lucrează la oficiul poştal numărul şase din municipiul Deva şi s-au implicat activ  în  campania „Fiecare copil merită un cadou de Crăciun”, prin care se urmăreşte  colectarea de jucării pentru copiii din familii defavorizate. Acţiunea se va încheia pe 20 decembrie, articolele urmând a fi donate unor grădiniţe din Petroşani, Petrila, Hunedoara şi Boş.

Oricine doreşte să facă o bucurie celor mici poate dona jucării la orice oficiu poştal urban din judeţul Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite