FOTO Moş Crăciun vine „în cordelină”: varianta clasică a Moşului care bate la uşă a fost înlocuită cu cea în care coboară de pe bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş Crăciun alpinist
Moş Crăciun alpinist

Când se trezesc cu el în casă, copii fie sar în sus de bucurie, fie se sperie şi plâng până se obişnuiesc cu Moşul alpinist. Funcţie de etajul  unde trebuie să ajungă şi de condiţiile din teren, „salariul” unui astfel de job de sezon variază de la simplu la triplu.

O privire atentă şi o analiză serioasă asupra blocului pe care trebuie să-l escaladeze, aşa debutează prestaţia unui Moş Crăciun specific anului 2010. Pentru că trebuie să ţină pasul cu timpul, moşul a renunţat la ipostaza clasică în care bate la uşă şi a adoptat varianta „alpinistă”. Îşi studiază terenul cu o zi înainte, iar la data stabilită îşi pune doi bujori în obraji, ochelari pe nas şi cu o ţinută impecabilă de alb şi roşu.

Totul pentru a escalada imobilul în care copiii îl aşteaptă emoţionaţi. Cam acesta este jobul de sezonul cu care un devean se mândreşte în această perioadă. „Intru fie pe geam, fie pe balcon. Cel mai înalt etaj pe care l-am escaladat a fost etajul zece. Când se trezesc cu mine în casă, copiii fie sar în sus de bucurie, fie se sperie şi plâng până se obişnuiesc cu mine”, a declarat Moş Crăciun.

Click pe poză pentru fotogalerie!

Moş Crăciun alpinist


Prima sa prestaţia din acest an a avut-o chiar aseară, însă a optat pentru varianta clasică din cauză că acoperişul grădiniţei unde a semnat condica de prezenţă nu i-a permis să-şi pună în scenă abilităţile de alpinist utilitar. Aceasta este calificarea pe care Moşul o are în viaţa de toate zilele. „Am făcut speologie, îmi place să explorez natura, inclusiv să mă caţăr şi să escaladez. Tocmai de aceea mi-am ales o meserie în care am putut să îmin pasiunea cu utilul”, a adăugat Valer, numele adevărat al Moşului.



Business profitabil

Preconizează o perioadă grea în zilele următoare, întrucât se aşteaptă la creşterea cererilor pentru un Moş Crăciun care coboară în rapel. Ştie din experienţa de anul trecut că hunedorenii se gândesc la o astfel de surpriză pentru copiii lor cu două-trei zile înainte de Naşterea Domnului.

Tocmai de aceea are un coordonator care-i „semnează” contractele cu cei care-l „angajează”. „Chiar dacă e criză, acest gen de servicii e din ce în ce mai cerut. Părinţii fac orice pentru a-şi vedea copiii zâmbind. E un business din care se câştigă în funcţie de numărul de prichindei, durata prestaţiei şi condiţiile de asigurare, pentru că e vorba şi de riscul la înălţime”, a declarat Roxana Olşanschi, impresarul Moşului.

Etajul stabileşte preţul

Dacă vrea un Moş Crăciun clasic, o familie cu unul sau doi copii trebuie să scoată din buzunar suma de 100 de lei, pentru o prestaţie de circa 30 de minute. Dacă optează însă pentru un Moş Crăciun alpinist, tariful se triplează, funcţie de etaj şi ajutorul de care Moşul are nevoie, întrucât vă poate aduce în casă şi Crăciuniţe.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite