Moş Crăciun îi va lăsa fără loc de muncă pe angajaţii hunedoreni din industrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Industria uşoară este lovită de un nou val de disponibilizări
Industria uşoară este lovită de un nou val de disponibilizări

Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara au anunţat astăzi o nouă serie de disponibilizări în judeţ.  Este vorba de aproximativ 1.000 de locuri de muncă, despre care angajatorii au anunţat că vor fi reduse începând cu luna decembrie.

 „Reducerea de posturi ar urma să aibă loc în perioada decembrie 2009-martie 2010, când sunt prevăzute peste 620 de disponibilizări colective. Pe lângă acestea, aferent lunii în curs, au fost anunţate încă 170 de reduceri colective”, a declarat Vasile Iorgovan, directorul AJOFM Hunedoara.

Cele mai afectate sectoare economice rămân industria construcţiilor, dar şi o parte din activităţi ale industriei uşoare. Este vorba în principal, de industria pielăriei, care are unităţi de producţie în Hunedoara şi Orăştie. Nici Compania Naţională a Huilei din Petroşani nu scapă de restructurări, de aici urmând a fi disponibilizaţi anul viitor aproape 1.000 de mineri. În prezent, numărul total de şomeri în judeţul Hunedoara a trecut de 21.000 de persoane, din care doar 14.000 mai primesc indemnizaţie de şomaj.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite