Misiune încheiată pentru salvatorii care au coborât în subteranele minei Uricani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă salvatorii minieri și-au încheiat misiunea la E.M Uricani, extracția de cărbune va fi sistată pe tot parcursul lunii martie. Potrivit lui Constantin Jujan, directorul CNH Petroșani, în mina de la Uricani coboară echipe de mineri pentru degajarea locului exploziei

 “Sunt necesare o serie de lucrări de consolidare a armăturlor și de degajare a locului exploziei. Estimez că aceste operațiuni se vor derula pe tot parcursul lunii martie”, a declarat Jujan. Acesta a mai spus că prezența salvatorilor minieri nu mai este necesară.


Pe toată perioada în care nu s-a intrat în subteran minerii sunt plătiţi conform contractului colectiv de muncă cu salariul de încadrare şi sporul de vechime. În paralel, ancheta de la E.M Uricani continuă. 

Până acum, au fost audiate mai mult de 250 de persoane iar specialiștii de la INSEMEX analizează probele prelevate de la locul exploziei. În explozia de la mina Uricani cinci electricieni și-au pierdut viața imediat după ce au efectuat o serie de reparații la un transformator electric.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite