Hunedoara: Minorii fură şi violează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara:  Minorii fură şi violează
Hunedoara: Minorii fură şi violează

Majoritatea fărădelegilor săvârşite de copii au loc în incinta şcolilor.

Deşi numărul infracţiunilor comise de minorii din judeţul Hunedoara se menţine aproximativ la aceeaşi cotă ca şi anul trecut, fiind în scădere doar cu 25 de cazuri, în primul semestru din 2009 copiii nu numai că au furat, dar au şi violat. În timp ce peste 85 de minori cu vârstă cuprinsă între 16-18 ani sunt cercetaţi penal pentru infracţiunea de furt, alţi doi sunt cercetaţi pentru viol.

Lipsa părinţilor şi anturajul, principalele cauze

Cea mai des întâlnită infracţiune comisă de minori este furtul. ,,Majoritatea copiilor care comit infracţiuni au părinţii plecaţi în străinătate, ier ei sunt lăsaţi în grija rudelor, care nu-i supraveghează îndeajuns. Anturajul are şi el un cuvânt greu de spus, întrucât unii minori consumă alcool şi fumează. Astfel de acţiuni duc la teribilism, curiozitate şi dorinţa de a obţine câştiguri mari fără efort, astfel încât se apucă de furat”, a declarat inspector Andrea Fieraru, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Cele mai multe infracţiuni comise de copii au loc în incinta şcolilor. De multe ori, elevii se lovesc între ei sau fură unii de la alţii. Bineînţeles, nu lipsesc fărădelegile la regimul circulaţiei rutiere.

Citeşte şi:

Zece puştani traficanţi de canabis italian

Legat de copac şi bătut pentru că ar fi moldovean

Minorii porno, în vizorul Protecţiei Copiilor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite