Minore traficate la Paris, și obligate să se prostitueze, de proxeneți din Valea Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 12 persoane din Valea Jiului au primit, astăzi  mandate de aducere într-un dosar instrumentat de autorităţile judiciare franceze. Suspecţii sunt audiaţi la sediul DIICOT din Deva sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori şi prostituţie-proxenetism.

În paralel cu acţiunile desfăşurate în Valea Jiului, la Paris s-au desfăşurat 20 de percheziţii, fiind vizate 30 de persoane, membre ale grupării infracţionale. “În cadrul unei comisii rogatorii solicitate de autorităţile franceze, au fost organizate 7 percheziţii în localităţi din Valea Jiului. Au fost puse în executare 12 mandate de aducere, privitoare la învinuiţi care au săvârşit infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi prostituţie-proxenetism. De la domiciliile învinuiţilor au fost ridicate mai mute înscrisuri care privesc dosarul cauzei, sisteme informatice şi sume de bani. La acţiunea organizată în judeţul Hunedoara au luat parte şi doi ofiţeri judiciarişti din Franţa”, a declarat comisarul-șef în cadrul BCCOA Alba Iulia, Traian Berbeceanu.
Potrivit acestuia, urmează ca polițiștii francezi să stabilească dacă invinuiții vor fi trimiși în Franța. În acesta caz cei 12 vor fi aduși în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite