Ministerul Educaţiei hotărăşte soarta liceelor „Traian” şi „Sabin Drăgoi” din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii liceului „Traian“ nu vor să se mute la „Sabin Drăgoi“
Elevii liceului „Traian“ nu vor să se mute la „Sabin Drăgoi“

Unirea liceelor „Traian” şi „Sabin Drăgoi” din Deva se află, astăzi, pe lista de discuţii a reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC). Ieri, o delegaţie a părinţilor ai căror copii învaţă la prima unitate şcolară menţionată s-au întâlnit cu membrii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara şi ai Consiliului Local.

 Astăzi, subiectul se află în atenţia MEC. „Inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru se află, astăzi, la Bucureşti, pentru a discuta situaţia celor două licee”, a declarat, în această dimineaţă, purtătorul de cuvânt al IŞJ Hunedoara, Raluca Iacobescu.

Nu vor să se mute


Alexandru Lăutaru va încerca să obţină o derogare de la noua Lege a Educaţiei şi să facă o excepţie în ceea ce priveşte unirea celor două şcoli. Părinţii elevilor de la Liceul Teoretic „Traian“ au întocmit, ieri, un memoriu prin care îşi manifestă nemulţumirea faţă de faptul că, de la 1 septembrie, şcolarii vor fi nevoiţi să se mute la Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi”. Nici părinţii şi nici copiii nu sunt de acord cu comasarea celor două unităţi de învăţământ.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite